Om børn og unges NEJ - Farvel til lydighedskulturen

Vis stort billede
Om børn og unges NEJ - Farvel til lydighedskulturen

250,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Voksne kan ikke sige ja til alt hvad børnene vil men de kan anerkende børns og unges ret til at ville og til at sige nej. Og det gør stadig flere. Samtidig lyder det fra fagfolk fra myndigheder og i medierne: Stil krav sæt grænser vær konsekvent. Pligt krav faste rammer er vejen frem. Flere og flere siger dog farvel til lydighedskulturen - både i familien børnehaven skolen og klubben.

Hvorfor gør børn ikke bare hvad der bliver sagt er fleksible samarbejdsvillige omstillingsparate. Hvorfor siger de nej? Og hvordan ser den skole den vuggestue det gymnasium den familie ud hvor der er plads til børnenes og de unges nej?

Det giver Erik Sigsgaard sit bud på denne bog. Om børn og unges nej farvel til lydighedskulturen præsenterer og diskuterer indsamlede fragmenter af børns liv med hinanden og med deres voksne helt fra fødslen og til ungdommen. Den er skrevet til de voksne der ønsker at leve i demokratisk samvær med børn og unge både i familien og institutionen og som søger mødet frem for konfrontationen . Fordi møde er bedre end konfrontation. Fordi hvis man lytter så bliver man hørt. Og hvis man viser respekt så får man respekt.

Erik Sigsgaard (f. 1938) er cand.pæd. forsker knyttet til Professionshøjskolen UCC og foredragsholder. Han har fortrinsvis skrevet bøger om børn Bl.a. Skæld mindre ud (2007) Skældud (2002) Børn og institutioner (2001) Om børn og deres virkelighed før og nu (1995) og Er opdragelse nødvendig (1994).

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Erik Sigsgaard
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Tiderne Skifter
Bredde: 141 mm
Højde: 221 mm
Dybde: 17 mm
Vægt: 279 g
Udgivelsesdato: 14 Apr 2014
Oplagsdato: 14 Apr 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779736276

Sprog

Dansk

Om børn og unges NEJ - Farvel til lydighedskulturen Tiderne Skifter