Naturen er hellig - Klimakatastrofe og religion

Vis stort billede
Naturen er hellig - Klimakatastrofe og religion

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Dødsensfarlige klimaforandringer truer forude, og hvis vi vil stoppe dem, er det ikke nok at fokusere på teknologiske løsninger: Vi er nødt til at forstå de bagvedliggende årsager. For vores handlinger har rødder i vores værdier og verdens- syn, som grundlæggende er formet af vores religioner.
Engang var der guder i planter, træer, dyr og bjerge i religioner over hele verden – den såkaldte animisme. Men i moderne tid er animismen forsvundet de fleste steder, og den svinder yderligere med den globale udbredelse af kapitalisme, industri og ortodokse former for kristendom og islam.
Naturen er ikke længere hjemsted for levende subjekter, som skal respekteres, men er blevet et dødt objekt, som vi ofrer til guderne Penge, Forbrug og Vækst. Dermed er vi godt i gang med at save den gren over, som vi sidder på.
Kan udbredelse af grøn religion og spiritualitet verden over være med til at forhindre den store klimakatastrofe? Det sø- ger denne bog svar på ud fra den tankegang, at når livsnød- vendige ændringer fra magtens top udebliver, bliver oprør fra neden en pligt.
JENS-ANDRÉ P. HERBENER f. 1970, er cand.mag., mag.art. i religionshistorie og semitisk filologi. Er i dag adjunkt i religionsstudier ved Syddansk Universitet og fast debattør af religion i Politiken. Tidligere ansat ved Orientalsk og Judaistisk Afdeling, Det Kongelige Bibliotek, og Københavns Universitet. Forfatter til en lang række bøger, artikler, indlæg, blogs m.m.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jens-André P. Herbener
Sideantal: 208
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Informations Forlag
Bredde: 138 mm
Højde: 211 mm
Dybde: 19 mm
Vægt: 308 g
Udgivelsesdato: 29 Apr 2015
Oplagsdato: 19 Aug 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788775144822

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Naturen er hellig - Klimakatastrofe og religion Informations Forlag