Når vi taler om 68 - En mailudveksling

Vis stort billede
Når vi taler om 68 - En mailudveksling

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

I 40-året for det store skelsår tager to af landets skarpeste skribenter 68 under kærlig behandling i en korrespondance, hvor de udfordrer hinanden til duel og rent ud sagt skriver røven ud af bukserne.
I en blanding af personligt erindringsstof og historisk viden og tager Henrik Jensen og Georg Metz os frem og tilbage i tiden, tilbage til dengang de selv var unge mænd og på hver deres måde mærkede de nye vinde tage fart og få fat i det bestående. Jorden gyngede under dem, og på mange måder har den ikke stået stille siden. Eller .? Allerede hér ligger et stridspunkt gemt, for blev tingene revet op ved rode, eller blev de blot rusket for en tid - en tid, som for længst er overstået og udkonkurreret af andre og helt anderledes vinde?
Jensen og Metz er ikke helt enige, og sådan afslører der sig mange ting ned igennem tiden, hvor vandene skiller, og hvor de må op på den store (indimellem livsfilosofiske) klinge for at få formuleret deres egne i synspunkter og i samme åndedrag skubbet til den andens. Det går ikke stille for sig, og det er præcis meningen.
Når vi taler om 68er ingen velmenende jubilæumsbog eller sludrende samtalebog, men noget så sjældent som en intellektuel samtale i essayets (eller epistlens) form. Her bliver kun sagt det, der kan siges godt, og går man med livrem og seler, er kun for at have noget at slå med.
Henrik Jensen er historiker og forfatter. Han underviser på RUC og har bl.a. skrevet de to skelsættende værker Ofrets århundrede og Det faderløse samfund.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Georg Metz / Henrik Jensen
Sideantal: 198
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: People'S Press
Bredde: 141 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 330 g
Udgivelsesdato: 21 May 2008
Oplagsdato: 21 May 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770553100

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk

Når vi taler om 68 - En mailudveksling People'S Press