Marxismen efter Marx - Tolv strømninger i det 20. århundrede

Vis stort billede
Marxismen efter Marx - Tolv strømninger i det 20. århundrede

269,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Karl Marx har fået momentum oven på finanskrisen som kritiker af kapitalismen. Men i Marx og i den marxistiske tradition findes en en teoretisk dybde og analysekraft, der rækker langt ud over den nuværende krise.
Karl Marx har både som medspiller og modspiller været inspirationskilde for en lang række tænkere og politiske bevægelser. Fælles for disse strømninger er dog, at Marx og hans tanker konstant er blevet brugt i en stillingtagen, tilpasning og kritik af samtiden. Trods dette er Marx forsvundet ud af mange uddannelsers pensum – og dermed ud af mange unges bevidsthed.
Bogen gennemgår marxismens udvikling fra Marx’ død i 1883 og op gennem det 20. århundredes politiske, økonomiske og sociale historie. Bidragyderne viser de mange forskellige tolkninger og retninger i den senere udvikling af marxismen og introducerer til nogle af de mest indflydelsesrige og toneangivende marxistiske tænkere.
Bogens bidragydere er: Andreas Beck Holm, Curt Sørensen, Peer Møller Christensen, Gert Sørensen, Jørn Erslev Andersen, Mathias Hein Jessen, Steen Nepper Larsen, Morten Haugaard Jeppesen, Mihail Larsen, Hans-Jørgen Schanz og Lars-Henrik Schmidt.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Esben Bøgh Sørensen (red.) / Nicklas Weis Damkjær / Thomas Palmelund Johansen / M.Fl
Sideantal: 239
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 133 mm
Højde: 231 mm
Dybde: 14 mm
Vægt: 370 g
Udgivelsesdato: 14 Feb 2013
Oplagsdato: 14 Feb 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771181142

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Marxismen efter Marx - Tolv strømninger i det 20. århundrede Frydenlund