Lemmingeeffekten - - Om krise, ledighed og menneskesyn i Konkurrencestaten

Vis stort billede
Lemmingeeffekten - - Om krise, ledighed og menneskesyn i Konkurrencestaten

169,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Lemmingeeffekten handler om mennesker. Hvordan forstår vi, moderne mennesker,de økonomiske kræfter, der udgør kapitalismen anno 2014? Hvor er vi på vej hen, og hvorfor?
Med udgangspunkt i historiens ideologiske og politiske virkelighed forklares den krise, som verden har befundet sig i siden 2008. Årsagerne går længere tilbage, og konsekvenserne vil forfølge de kommende generationer. For den enkelte, uanset om man er arbejder eller arbejdsløs, har den nye virkelighed allerede konsekvenser i form af øget fattigdom, arbejdspres, misbrug af ledig arbejdskraft og stigende ulighed.
Vi lever i New Public Managements tidsalder, hvor alt forvaltes ifølge den økonomiske nødvendigheds direktiver. Reelt har vi allerede afskaffet den berømmede velfærdsstat. Borgerret erstattes af forbrugerrettigheder, og demokratiet er truet. Neoliberalismens mantra er vækst, uagtet om det forringer menneskers liv eller ødelægger naturen og klimaet. Er der alternativer?
Svaret er et rungende "ja", og der gives eksempler på, hvordan vi undgår at falde i afgrunden sammen med resten af lemmingeflokken.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Erik J. Huigen
Sideantal: 244
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Books On Demand
Bredde: 135 mm
Højde: 215 mm
Dybde: 16 mm
Vægt: 334 g
Udgivelsesdato: 16 Oct 2014
Oplagsdato: 17 Oct 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771458008

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Lemmingeeffekten - - Om krise, ledighed og menneskesyn i Konkurrencestaten Books On Demand