Kapitalen.com - myten om det postindustrielle paradis

Vis stort billede
Kapitalen.com - myten om det postindustrielle paradis

298,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Mikael Nyberger svensk freelance-journalist og forfatter. Har i mange år skrevet debatartikler og reportager i førende svenske aviser og tidsskrifter. I 1998 udgav han en bog om industrivirksomheder og miljø: Det gröna kapitalet.

I sin nye bog kapitalen.com giver han en radikalt anderledes analyse af globaliseringen og dens indvirkning på de skandinaviske samfund end den gængse. Nyberg argumenterer for at det såkaldte "postindustrielle paradis" er en myte. Der foregår ikke nogen afvikling af industrisamfundet i retning af mere service- og informationssamfund (sådan som mange tror), men tværtimod en forceret kapitalistisk industrialisering: Samlebåndene er ikke afskaffet eller på vej væk. De kører tværtimod hurtigere end nogensinde før og omfatter nye dele af økonomien. Selv sociale serviceydelser som hospitalsvæsen, daginstitutioner og ældreforsorg - ja såmænd også vidensproduktionen - industrialiseres.
I computerstyrede virksomheder sidder operatører på rad og række som i Henry Fords fabrikker. Og i samfundets top samles svimlende rigdomme.

Men Mikael Nyberg har ikke blot skrevet en vigtig samtidskritisk debatbog, som det har vist sig i Sverige, hvor bogen er solgt i mere end 13.000 eksemplarer. Den er også en spændende mentalhistorisk analyse af de ideer, som har akkompagneret det skifte, som Nyberg argumenterer for har fundet sted siden 1950'ernes og -60'ernes tro på velfærdskapitalismen og den sociale ingeniørkunsts underværker til vore dages forgudelse af markedet.

<

"Den svenske forfatter Mikael Nyberg har skrevet en meget informativ bog...Vi kan blive meget klogere, hvis vi læser Mikael Nybergs skånselsløse gennemgang af "Det postindustrielle samfund", hvor selv "den fri forskning" er blevet til målrettet samlebåndsarbejde... Kom på omdrejningshøjde med dine politikere og forstå, hvad der gemmer sig bag de formildende omskrivninger af de hårde kendsgerninger. Læs kapitalen.com!"
Helsingør Dagblad

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Mikael Nyberg
Sideantal: 503
Sprog: Dansk
Originaltitel: Kapitalet.se
Originalsprog: Svensk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Dino Knudsen
Oplag: 2
Udgave: 1
Illustreret af: Robert Nyberg
Udgiver: Tiderne Skifter
Bredde: 156 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 36 mm
Vægt: 832 g
Udgivelsesdato: 23 Nov 2005
Oplagsdato: 29 Jan 2006
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779731202

Udgivelsesår

2005

Sprog

Dansk

Kapitalen.com - myten om det postindustrielle paradis Tiderne Skifter