Integration gennem kroppen - Idræt, etnicitet og velfærdspolitik

Reduced price!
Vis stort billede
Integration gennem kroppen - Idræt, etnicitet og velfærdspolitik

200,00 kr

-20%

250,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Sidste varer på lager.

Gennem de sidste årtier er idrætten fra politisk hold blevet tildelt stadig flere funktioner som middel til fx sundhedsfremme, bekæmpelse af overvægt samt kønslig, social og etnisk integration.

Denne antologi undersøger, hvordan etniske minoritetsgrupper i det danske samfund har brugt idrætten som løftestang for deres identitetsarbejde, og hvordan den danske stat, regioner og kommuner forsøger at løse samfundsopgaver ved at bruge idrætten til etnisk integration.

Den danske idrætsmodel er traditionelt baseret på idræt i lokale foreninger med krav om kontingentbetaling, forældreengagement og relativt uniform idrætspåklædning samt faste mødetidspunkter, opdeling i hold ud fra alders- og færdighedskriterier, deltagelse i foreningsdemokrati og fælles badning efter endt holdundervisning. Hvad der virker som helt naturligt for en dansker med generationslange aner i landet, kan af tilflyttere opleves som fremmede, mærkværdige og rigoristiske krav.

Den første del af antologien beskriver og nuancerer den historiske og politiske udvikling, der danner baggrund for, at dansk idræt i dag fremstår som en vigtig integrationsarena. Den anden del problematiserer fodbold og kampsport som særlige idrætsgrene, der kan fremme etniske minoriteters integration, mens antologiens sidste del beskriver, hvordan den aktuelle politiske opmærksomhed og støtte til idræt som integration bidrager til kategorisering og forsimpling af opfattelsen af etniske minoriteter.

Antologiens artikler anlægger i særlig grad historiske, kulturanalytiske og sociologiske perspektiver på den etniske integration gennem idræt.

Bidragydere:

Hans Bonde, Jørn Hansen, Sine Agergaard, Martin Treumer Gregersen, Lian Malai Madsen, Glen Nielsen, Gertrud Pfister, İlknur Hacısoftaoğlu og Annette Michelsen la Cour.

Sine Agergaard , lektor, Sektion for Idræt, Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet


Hans Bonde , professor, Institut for Idræt, Københavns Universitet

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Hans Bonde (red.) / Sine Agergaard
Sideantal: 223
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanum
Bredde: 161 mm
Højde: 239 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 451 g
Serie: Migration & Integration, vol. 5
Udgivelsesdato: 21 Mar 2013
Oplagsdato: 21 Mar 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763538961

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Integration gennem kroppen - Idræt, etnicitet og velfærdspolitik Museum Tusculanum