Ingen over Tinget - Intet under tæppet - Danske politiske taler fra Ørsted og Hørup til Poul og Pia

Vis stort billede
Ingen over Tinget - Intet under tæppet - Danske politiske taler fra Ørsted og Hørup til Poul og Pia

399,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

I moderne, veltilrettelagte TV-valgkampe er der sjældent plads til politiske udsagn, der er længere end en sms. Man kan spørge sig selv, om vores demokratiske kultur på længere sigt kan overleve, at landets ledere således på forhånd må opgive at fremlægge deres sag sammenhængende og overbevisende for en formodet oplyst offentlighed. Eller om folkestyret er på vej et andet sted hen, for fremover at udfolde sig i enkeltsager og virtuelle netværker.

Uanset svaret, er det på høje tid at gøre status over en politisk styreform, der har det talte ord i centrum - en 170årig tradition, som nogle mener uddøde endegyldigt med Svend Auken.

Radiojournalisten Nikolaj Ifversen og den tidligere roskildebisp og retorikprofessor, Jan Lindhardt , har sammen skrevet en ny bog om den politiske tales danmarkshistorie.

I bogen, der har titlen ”Ingen over Tinget. Intet under tæppet. Danske politiske taler fra ørsted og Hørup til Poul og Pia ” har de to forfattere udvalgt og kommenteret 65 taler, der alle på en eller anden måde er bemærkelsesværdigt veldrejede eller vigtige. Bogen omfatter perioden fra 1835 til 2005.

Nikolaj Ifversen sætter den enkelte tale – og taler – ind i deres historiske sammenhæng. Jan Lindhardt peger på de særlige retoriske fif og træk ved talen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Nikolaj Ifversen / Jan Lindhardt
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Vandkunsten
Bredde: 160 mm
Højde: 251 mm
Dybde: 64 mm
Vægt: 1514 g
Udgivelsesdato: 01 Nov 2009
Oplagsdato: 01 Nov 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788791393204

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk

Ingen over Tinget - Intet under tæppet - Danske politiske taler fra Ørsted og Hørup til Poul og Pia Vandkunsten