I tryghedens navn - politiets rolle i det senmoderne samfund

Vis stort billede
I tryghedens navn - politiets rolle i det senmoderne samfund

199,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
Politiet fortæller igen og igen, at korpset har brug for flere ressourcer, selvom kriminalitetsraten falder. Men måske har politiet brug for flere penge. For som der bliver sparet mere og mere i social- og sundhedssektoren, får politiet en ny rolle som socialrådgiver og psykolog for samfundets udsatte. Spørgsmålet er, om det er en udvikling, vi ønsker?
Det moderne politikorps er det hele og lidt til. Politikorpset er socialarbejdere med våben. Revolvermænd i socialt arbejde. De skal sørge for fred og bekæmpe forbrydere. De skal være blinde håndhævere af loven og arbejde efter eget skøn. De skal tage sig af samfundets skraldespand, levere et socialt tilflugtssted efter almindelig lukketid – og være vagthunde for industri- og finansverdenen.
Det betyder, at betjenten befinder sig i en udefineret og umulig rolle i et ængsteligt samfund, præget af hurtige lovændringer, og flere bevillinger og magtbeføjelser til korpset. Samtidig bliver der i stigende grad stillet krav til korpset om effektivitet og resultater. Faren er, at effektiviteten bliver det primære mål, for så bliver retsstaten langsomt, men sikkert til en politistat.
Bogen analyserer og diskuterer politiets paradoksale og prekære rolle som både statens og borgernes beskytter, og det centrale omdrejningspunkt er det nye trendord 'tryghed', der siden 2004 har indfundet sig i politiloven.

Mette Volquartzen er cand.mag. i historie.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Mette Volquartzen
Sideantal: 160
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 2
Udgave: 2
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 143 mm
Højde: 221 mm
Dybde: 11 mm
Vægt: 238 g
Udgivelsesdato: 19 Sep 2013
Oplagsdato: 16 Apr 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771183313

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk

I tryghedens navn - politiets rolle i det senmoderne samfund Frydenlund