I ly af mørket - Nordkoreanske skæbner

Vis stort billede
I ly af mørket - Nordkoreanske skæbner

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Når aftenen sænker sig over Nordkorea, bliver der mørkt. Helt mørkt. Det blev lykken for 12-årige Mi-ran og 15-årige Jun-sang, der aften efter aften sneg sig til stævnemøder i ly af mørket. Efter tre år tog de hinanden i hånden. Efter ni år kyssede de hinanden. Så flygtede Mi-ran med sin familie til Kina – uden et ord til Jun-sang. For hvem kan man stole på?
I ly af mørket er en barsk og øjenåbnende skildring af livet for 22 millioner nordkoreanere, der lever med heftig indoktrinering, stor fattigdom, sult, stikkeri og elendighed, mens først Den Store Leder, siden Den Kære Leder og nu Den Unge Leder påtager sig næsten guddommelig myndighed. Ingen har adgang til andre nyheder end regimets egne, ingen kan hænge andet på væggen end et portræt af den aktuelle leder, ingen kan slippe for den politiske hjernevask. Til gengæld holdes alle i et jerngreb, uden håb og uden frihed. Nordkorea kaldes ”verdens mest lukkede land”. Man kunne også kalde det ”verdens største fængsel”.
I ly af mørket lader os møde seks nordkoreanske skæbner, som har oplevet regimet indefra gennem årtier, men i dag er undsluppet til Sydkorea og kan fortælle deres gruopvækkende historier.
Barbara Demick har siden 2009 været Los Angeles Times’ chefkorrespondent i Beijing. For I ly af mørket modtog hun den prestigefyldte Samuel Johnson Prize for Non-Fiction, der årligt uddeles til den bedste engelsksprogede reportagebog. Bogen er oversat til mere end 20 sprog.
”En dybt rørende bog.“
- Wall Street Journal
Vinder af The Samuel Johnson Prize for Non-Fiction

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Barbara Demick
Sideantal: 320
Sprog: Dansk
Originaltitel: Nothing to envy
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Birger Petterson
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Kristeligt Dagblads Forlag
Bredde: 158 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 26 mm
Vægt: 639 g
Udgivelsesdato: 03 Oct 2013
Oplagsdato: 03 Oct 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774671305

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

I ly af mørket - Nordkoreanske skæbner Kristeligt Dagblads Forlag