Hvordan de som råber islamofobi i virkeligheden går racisternes ærinde

Vis stort billede Tilføj
Hvordan de som råber islamofobi i virkeligheden går racisternes ærinde

99,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Stéphane Charbonnier kaldet Charb, den dræbte redaktør og tegner fra Charlie Hebdo, færdiggjorde dette manifest kun to dage før han mistede livet i terrorangrebet mod satirebladet i Paris den 7. januar 2015. Dette skrift er en svidende antiracistisk og grundliberal kritik af begrebet islamofobi og måden det bliver brugt på
Charb går i denne bog til angreb på begrebet islamofobi, som han mener har den uheldige funktion, at det omfortolker reelle racistiske krænkelser til at være krænkelser af religion. Religionen opfattes som målet for angrebet, når mennesker udsættes for racisme eller krænkelser, som går på deres hudfarve, klædedragt eller andet. På den måde åbner ’de som råber islamofobi’ op for, at bekæmpelsen af denne typer krænkelser også bliver religiøs. Han vil have fokus tilbage på de individuelle rettigheder. Vores fri samfund skal beskytte og repræsentere individer, ikke religioner. Islamofobi-begrebet markedsføres ikke kun af den multikulturalistiske (venstre)fløj, men også i høj grad af radikale islamister, der har held med at få sat lighedstegn mellem blasfemi og racisme. Det er denne for ytringsfriheden farlige manøvre, som Charb råber vagt i gevær over for i dette lille, velargumenterede og stærke manifestskrift, der ønsker at råbe venstrefløjen op fra venstre og ruske liv i det liberale grundlag for vores åbne samfund.
”Ingen diskrimination er mere eller mindre alvorlig end andre,” konkluderer Charb, hvis holdninger og arbejde på Charlie Hebdo på brutal vis kostede ham livet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Stéphane Charbonnier (Charb)
Sideantal: 88
Sprog: Dansk
Originaltitel: Lettre aux escrocs de l'islamophobie qui font le jeu des racistes
Originalsprog: Fransk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Jesper Tang
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Informations Forlag
Bredde: 124 mm
Højde: 211 mm
Dybde: 9 mm
Vægt: 123 g
Udgivelsesdato: 04 Feb 2016
Oplagsdato: 04 Feb 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788775145201

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Hvordan de som råber islamofobi i virkeligheden går racisternes ærinde Informations Forlag