Hizb Ut-Tahrir i Danmark - Farlig fundamentalisme eller uskyldigt ungdomsoprør?

Vis stort billede
Hizb Ut-Tahrir i Danmark - Farlig fundamentalisme eller uskyldigt ungdomsoprør?

248,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Siden 2001 har den islamistiske gruppe Hizb ut-Tahrir figureret som Danmarks bud på "den islamiske fare". Ved at uddele løbesedler med opfordring til drab på jøder og ved at holde stormøder med kras kritik af Vesten har Hizb ut-Tahrir formået at bringe sig ind midt i diskussionerne om islam, terrorisme, kultursammenstød og integration.
Denne bog giver et samlet overblik over Hizb ut-Tahrirs ideologi, struktur, hvervningsmetoder, pressestrategi, retorik, selvforståelse og historie. Udgangspunktet er Danmark, men bogen rummer udblik til Tyskland, England, Mellemøsten og Centralasien.
Bogen bygger ikke alene på den alment tilgængelige forskningslitteratur og på Hizb ut-Tahrirs egne skrifter, men også på interviews med tidligere og nuværende medlemmer, både kvinder og mænd, og gruppens talspersoner i ind- og udland samt en række fremtrædende danske muslimer.
På baggrund af sine undersøgelser besvarer forfattergruppen spørgsmål om, hvorvidt Hizb ut-Tahrir må betragtes som farlige fundamentalister eller uskyldige ungdomsoprørere.
Konklusionen er, at Hizb ut-Tahrir i hvert fald i Danmark fastholder en konsekvent ikke-voldelig ideologi, og at gruppen derfor ikke er farlig i simpel forstand. Imidlertid er de toneangivende medlemmer ressourcestærke personer, som med en offensiv ideologi og store taleevner er i stand til at øve en betydelig tiltrækningskraft på unge danskere og til at sætte en dagsorden i det muslimske miljø i Danmark.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Malene Grøndahl / Kirstine Sinclair / Torben Rugberg Rasmussen
Sideantal: 272
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus University Press
Bredde: 154 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 474 g
Udgivelsesdato: 28 Aug 2003
Oplagsdato: 28 Aug 2003
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779340886

Udgivelsesår

2003

Sprog

Dansk

Hizb Ut-Tahrir i Danmark - Farlig fundamentalisme eller uskyldigt ungdomsoprør? Aarhus University Press