Grænseløshedens kultur - Et opgør med hastighed, udmattelse og håbløshed i klimakrisens tidsalder

Reduced price!
Vis stort billede
Grænseløshedens kultur - Et opgør med hastighed, udmattelse og håbløshed i klimakrisens tidsalder

159,96 kr

-20%

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Dette er en bog med et klart mål. Nemlig at vise, hvordan den økologiske systemkrise, som verden befinder sig i, ikke kun kræver omstilling til mere bæredygtig energi, men også en gennemgående kulturel omstilling. Det er med andre ord ikke kun politikerne og de store virksomheder, der skal skifte kurs. VI skal selv forandre os. Vi er nødt til at sige fra over for den udmattelse og nedslidning, der er de menneskelige konsekvenser af den hastigheds- og vækstlogik, som præger konkurrencesamfundet og styrer vores fælles liv.
Men hvorfor er det så svært at sætte farten ned og sætte grænser for vores arbejdsliv, vores ambitioner og vores forbrug, når vi nu godt ved, at hverken kloden eller vi selv kan holde til det?
Med denne bog giver kulturforsker Gregers Andersen sit bud på en forklaring ved at sætte spot på de fælles vedtagne ’sandheder’ og tendenser i kulturen, der blokerer vores evne til at handle anderledes. Disse vedtagne sandheder, som f.eks. at vi skal løbe stærkere for at klare os i en global konkurrence, fører til, at grænserne for vores fysiske og psykiske formåen tabuiseres, og vi bliver eksistentielt udmattede med depressioner, angst og stress til følge. Vi kan ikke se ud over hamsterhjulet, men fortsætter bare derudaf frem for at spørge os selv, om der kunne være andre veje til det gode liv.
Men midt i håbløshedens apati er der alligevel håb, mener Gregers Andersen. For vi får det bedre, når vi handler, og det er muligt at finde ny energi i ”selvforandringens aktivisme”. Vi har ikke råd til at efterlade alt i hænderne på politikerne.
OM FORFATTEREN
Gregers Andersen (f. 1981) er uddannet kulturforsker (ph.d.) fra Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet og The Rachel Carson Center, Ludwig-Maximilians-Universität, München.
Bogen udkommer i Informations Forlags debatbogserie

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Gregers Andersen
Sideantal: 185
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Informations Forlag
Bredde: 123 mm
Højde: 211 mm
Dybde: 17 mm
Vægt: 266 g
Serie: Informations Forlags Debatserie
Udgivelsesdato: 12 May 2016
Oplagsdato: 12 May 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788775145195

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Grænseløshedens kultur - Et opgør med hastighed, udmattelse og håbløshed i klimakrisens tidsalder Informations Forlag