Gør oprør!

Vis stort billede
Gør oprør!

48,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

På få måneder har 2 millioner franske kvinder og mænd, unge og gamle, købt denne pamflet – skrevet af en 93-årig veteran fra den franske modstandskamp under anden verdenskrig. Den lille bog på 38 små sider er de sidste årtiers mest forbavsende salgssucces. Måske på grund af dens forfatters høje alder, men nok snarere på grund af dens enkle, utvetydige budskab: Gør oprør!

Stéphane Hessels kampskrift har to hovedpunkter. Det ene lyder: Stop ligegyldigheden! Luk øjnene op, engagér jer! Pengenes magt har aldrig været større; finansmarkedernes diktatur aldrig mere grænseoverskridende; forskellen mellem de fattigste og de rigeste er større end nogensinde. Der er grunde nok til bogens andet budskab – som lyder: Vær indignerede! Tiden råber på en ny protestkultur, på oprør nu og her. Hessel peger på en stribe oprørende ting omkring os, som burde vække vores indignation. Alt sammen stærke argumenter for det afgørende, livsvigtige: forpligtelsen til at leve med sit engagement intakt. Værst af alt er ligegyldigheden.

Stéphane Hessel blev født 1917 i Berlin, men indvandrede med sine forældre til Frankrig 1925. Som aktiv i modstandskampen blev han pågrebet af Gestapo og anbragt i tysk kz-lejr. Var efter krigen i udenrigstjenesten og med til at formulere FN’s erklæring om de universelle menneskerettigheder. Har desuden været Frankrigs FN-ambassadør og bestridt flere andre høje poster.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Stéphane Hessel
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 4
Udgave: 1
Udgiver: Tiderne Skifter
Bredde: 111 mm
Højde: 165 mm
Dybde: 3 mm
Vægt: 43 g
Udgivelsesdato: 06 Apr 2011
Oplagsdato: 06 Apr 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779734869

Sprog

Dansk