Gensidig tålsomhed - islam og Vesten - juridisk, politisk

Vis stort billede
Gensidig tålsomhed - islam og Vesten - juridisk, politisk

147,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Nogle danske politikere kræver, at muslimer skal føle danskhed - sådan set nærmest være kristne. Men dette krav findes ikke i Grundloven - og er ikke i overensstemmelse med dansk tradition i øvrigt. Omvendt er der imamer, som mener, at ikke-muslimske i det vantro Vesten bør overholde islamiske retsregler angående profeten Muhammed. Et sådan krav findes hverken i Koranen eller islamisk tradition.
Hvad der savnes er gensidig tålsomhed. Hver part må tåle den andens "anderledeshed". Det opnår man måske, når man undersøger ligheder og forskelle mellem islam og Vesten.
Helmuth Schledermann foretager i bogen en kritisk analyse af de to kulturers retshistorie og samfundsfilosofi siden islams grundlæggelse for snart 1400 år siden. Der behandles emner som islam og demokrati, islamisk ret og vestlige menneskerettigheder, kvinders retsstilling, blodpenge, moskébyggeri, skoler med tosprogede, Muhammedtegninger m.m.
Forfatteren viser, at sharia ikke blot må opfattes som en retspraksis, der lader sig adskille fra Islam, men tværtimod er selve kernen i islam.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Helmuth Schledermann
Sideantal: 320
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Hovedland
Udgivelsesdato: 23 May 2007
Oplagsdato: 23 May 2007
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788777399121

Udgivelsesår

2007

Sprog

Dansk

Gensidig tålsomhed - islam og Vesten - juridisk, politisk Hovedland