Farlige tanker - Forskning under hammeren

Vis stort billede
Farlige tanker - Forskning under hammeren

175,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Farlige tanker - forskning under hammeren
er debatbogen, hvor grænsen mellem god og dårlig forskning er hårfin. Hvor statsansatte forskere risikerer at blive hængt ud af UVVU og det øvrige forskningsparnas, hvis deres hypoteser og teorier kan være farlige for de eksisterende rammer for god og dårlig forskning. Hvor det at tænke anderledes og fremsætte banebrydende hypoteser og teorier kan være synonymt med at have farlige tanker.
I 2002 blev Bjørn Lomborg indklaget for UVVU og senere fundet skyldig i videnskabelig uredelighed. Aners Pape Møller var i 2000 gennem samme mølle og blev tilmed fundet skyldig i videnskabelig uredelighed. Efterfølgende har det videnskabelige samfund spurgt sig selv, om man i et demokratisk samfund kan føre kontrol med, om forskere er gode eller dårlige, redelige eller uredelige - og om man bør gøre det.
Hvis formålet er kontrol, bør forskerne vel kontrolleres af hinanden, og ikke et statsligt organ. Og hvorfor er det kun statsansatte forskere, der kontrolleres? Hvorfor ikke også medicinalvirksomheder og andre private virksomheder? Hvorfor skal nogle indklages og andre gå fri? Er formålet at beskytte borgerne mod fejlinformation, må man i konsekvensens navn forbyde eller censorere astrologer, healere og andet godtfolk...

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Professor David Favrholdt
Sideantal: 131
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Husets Forlag
Bredde: 130 mm
Højde: 210 mm
Dybde: 10 mm
Vægt: 178 g
Udgivelsesdato: 31 Dec 2004
Oplagsdato: 31 Dec 2004
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774835448

Udgivelsesår

2005

Sprog

Dansk

Farlige tanker - Forskning under hammeren Husets Forlag