Et ganske levende demokrati

Vis stort billede Tilføj
Et ganske levende demokrati

298,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Er Danmark stadig et levende demokrati? Hvordan står det til med det politiske engagement? Hvor meget og hvordan deltager danskerne i politik? Er de sociale skel blevet større? Og hvordan står det til med den sociale og politiske tillid og holdningen til fællesskabet?
Det er hovedspørgsmålene i denne bog, der præsenterer et overblik over danskernes politiske medborgerskab - deres deltagelse i og forhold til politik i bred forstand - på basis af Magtudredningens omfattende spørgeskemaundersøgelse af 1640 repræsentativt udvalgte danskere, interviewet i 2000.
Undersøgelsen er gennemført som led i et stort internationalt projekt, der for første gang gør det muligt at gennemføre detaljerede sammenligninger med andre lande, ligesom udviklingen på centrale områder nu kan følges over de sidste 20-30 år?
Bogen tegner et billede af engagerede og ganske aktive borgere, både i sammenligning med andre lande og i forhold til tidligere. Men de traditionelle politiske påvirkningskanaler er svækkede. Deltagelsen har samlet sig mere om de individuelle former og det nære. Paradoksalt nok har det dog ikke svækket hverken fællesskabsorienteringen eller det politiske engagement i de "store" politiske spørgsmål.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jørgen Goul Andersen
Sideantal: 336
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 158 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 24 mm
Vægt: 624 g
Serie: Magtudredningen
Udgivelsesdato: 07 Jun 2004
Oplagsdato: 07 Jun 2004
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779340503

Udgivelsesår

2004

Sprog

Dansk

Et ganske levende demokrati Aarhus Universitetsforlag