Det globale perspektiv

Vis stort billede
Det globale perspektiv

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
De sidste 500 års verdenshistorie har været præget af en ekstrem global udbytning og økonomisk polarisering. Konsekvensen er, at verden i dag er opdelt i to meget forskellige dele: det rige globale nord og det fattige syd. Den neoliberale globalisering har skabt en øget bevægelighed for varer, kapital og arbejdskraft, men samtidig forstærket et globalt racistisk hierarki.

Det globale perspektiv handler om kapitalismen som globalt system, om dens historie, økonomi og fremtid. Den handler også om den modstand, der altid har været imod kapitalismen. Om venstrefløjens kamp for en anden verdensorden, men også om den vestlige arbejderbevægelsens dobbelttydige rolle i denne kamp. På baggrund i mere end 40 års studier af kapitalismen fortæller Torkil Lauesen her imperialismens og antiimperialismens historie, deres aktuelle situation og fremtidsudsigter. Med sin baggrund på venstrefløjen inddrager han sine personlige erfaringer og bruger dem som afsæt til at fortælle den større historie om en verden delt i to.
Den globale neoliberalisme befinder sig i en dyb strukturel krise. De kommende år vil blive præget af tilbagevendende økonomiske og politiske kriser. Det skaber betingelserne for, at progressive kræfter verden over kan organisere deres kamp for grundlæggende systemforandringer. Denne opgave kræver ifølge Torkil Lauesen imidlertid et globalt perspektiv.

Torkil Lauesen (født 1952) er uddannet cand.scient.pol. (1997) og forfatter til en lang række tidsskriftsartikler og flere fagbøger, bl.a. Fra forbedringshus til parkeringshus (1998). Siden 1970 har han arbejdet med antiimperialisme og var i 20 år aktiv i Kommunistisk Arbejdskreds og Kommunistisk Arbejdsgruppe, bedre kendt som Blekingegadegruppen. I 1991 blev han idømt 10 års fængsel for kriminalitet, herunder røveri, begået i forbindelse med gruppens støtte til befrielsesbevægelser i Afrika og Mellemøsten.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Torkil Lauesen
Sideantal: 380
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Alfred Fabricius
Omslagsgrafiker: Albert Scherfig
Forord af: Zak Cope
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Nemo
Bredde: 150 mm
Højde: 200 mm
Dybde: 30 mm
Vægt: 734 g
Udgivelsesdato: 22 May 2016
Oplagsdato: 22 May 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792880086

Sprog

Dansk