Den nye klassekamp - De sande årsager til flugt og terror

Vis stort billede
Den nye klassekamp - De sande årsager til flugt og terror

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage
Slavoj Žižek er noget så sjældent som en intellektuel superstjerne. Nu er den gale og geniale slovenske filosof klar med en ny skarp analyse af de bagvedliggende årsager til flygtningestrømme og islamistisk terror. Der er en superskurk – og den hedder kapitalisme.
Europa står ved en skillevej. De massive flygtningestrømme og islamistisk terrorhar kastet kontinentet ud i den største krise siden Anden Verdenskrig; en krise, som hverken løses af en stadig stærkere højrepopulistisk strammerkurs, men som heller ikke løses ved at gøre enhver problematisering af flygningestrømmen til et moralsk fallit, som Žižek kritiserer dele af venstrefløjen for. Vi har, skriver Žižek, brug for et opgør med venstrefløjens sociale tabuer og blinde accept. Vi har brug for en ny, universel kommunisme.
Slavoj Žižek sætter i Den nye klassekamp fokus på, hvordan klassekampen netop ligger til grund for alt andet. Vi burde ikke undre os, skriver Zizek, når vi ser mennesker blive tiltrukket af ekstremisme eller forsøger at komme til en del af verden med bedre vilkår.
Vi har selv skabt den globale og radikale ulighed, som terroren, krigen og flygtningestrømmene er resultatet af. Den virkelige trussel mod Vestens sociale struktur kommer ikke fra bølgerne af flygtninge, men fra selve den globale kapitalisme. Den økonomiske ulighed går hånd i hånd med fremkomsten af global fundamentalisme.

OM FORFATTEREN Slavoj Žižek (f. 1949) er slovensk filosof, psykoanalytiker og kulturkritiker. Žižek blev kendt for at videreudvikle Jacques Lacans ideer om psykoanalysen i forhold til populærkulturen og har desuden skrevet om blandt andet Hegel og Marx, poststrukturalisme, feminisme og kulturstudier. Informations Forlag udgav i 2002 Žižeks bog Velkommen til Virkelighedens Ørken.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Slavoj Žižek
Sideantal: 100
Sprog: Dansk
Originalsprog: Slovensk
Produktvariant: Hæftet
Udgiver: Informations Forlag
Bredde: 120 mm
Højde: 210 mm
Udgivelsesdato: 30 Aug 2016
Oplagsdato: 30 Aug 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788775145300

Sprog

Dansk

Den nye klassekamp - De sande årsager til flugt og terror Informations Forlag