Demokratiske udfordringer - Kort udgave af Magtudredningens hovedresultater

Vis stort billede Tilføj
Demokratiske udfordringer - Kort udgave af Magtudredningens hovedresultater

65,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Folketinget besluttede i 1997 at gennemføre En analyse af demokrati og magt i Danmark - eller i daglig tale Magtudredningen. Til at forestå projektet blev der nedsat en uafhængig forskningsledelse. Denne bog er en kort udgave af forskningsledelsens sammenfattende konklusioner på baggrund af de mange projekter, som er blevet gennemført som led i Magtudredningen.
Bogens hovedfokus er folkestyrets tilstand i Danmark ved overgangen til det 21. århundrede. Hvordan er det gået med folkestyret, har udviklingen været til det bedre eller til det værre, og i hvilket omfang lever folkestyret i dag op til vore demokratiske idealer?
Bogens svar er, at folkestyret i mange henseender har det bedre, end man kunne forvente, når man tager efterkrigstidens stærke pres mod nationalstaten og de demokratiske institutioner i betragtning. Der er fortsat demokratisk livskraft i den danske befolkning og en betydelig demokratisk robusthed i de politiske institutioner. Men alting er ikke gået godt nok eller er godt nok. Der findes fortsat betydelige sociale skel i det danske samfund, selv om de i nogen grad har ændret karakter. Idealet om en oplyst offentlig debat har ikke altid lige gode kår. Massemedierne er blevet styrende for den politiske kommunikation, og mange politiske beslutninger præges af, at politikerne reagerer som lemminger på enkeltsager. Andre er præget af, at store og stærke private interesser har en uigennemskuelig indflydelse på de politiske beslutninger. Endelig har overførslen af kompetencer til EU efterladt os med et demokratisk underskud i relation til en stigende mængde politiske beslutninger.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Signild Vallgårda / Peter Munk Christiansen / Torben Beck Jørgensen / M.Fl
Sideantal: 68
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Magtudredningen
Bredde: 150 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 6 mm
Vægt: 127 g
Udgivelsesdato: 29 Oct 2003
Oplagsdato: 29 Oct 2003
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788791164255

Udgivelsesår

2003

Sprog

Dansk

Demokratiske udfordringer - Kort udgave af Magtudredningens hovedresultater Magtudredningen