Demokrati som styreform og som ideologi

Vis stort billede
Demokrati som styreform og som ideologi

350,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Vi lever i et demokrati og diskuterer ustandseligt demokratiets status. Men demokrati er slet ikke en entydig størrelse. Der findes liberalt, konstitutionelt, republikanistisk, deliberativt, direkte og repræsentativt demokrati – for blot at nævne nogle varianter af demokratiet.

I Mogens Herman Hansens nye og store introduktion til det moderne demokrati beskrives og analyseres demokratiets mange former. Læseren tilbydes dermed en oplyst og rigt facetteret beskrivelse af demokratiet som styreform.

Men demokrati er jo ikke kun en styreform. Det er i høj grad også en ideologi. Som ideologi identificeres demokrati med frihed, lighed og menneskerettigheder. Bogen behandler derfor også disse begreber udførligt i relation til demokratiet og rejser i den forbindelse nogle fundamentale spørgsmål: Er det overhovedet muligt at forene frihed og lighed? Hvad, hvis de to facetter af demokratibegrebet kommer i konflikt med hinanden? Hvad er demokrati, hvis folkets flertal vil have dødsstraf, men dødsstraf er i strid med menneskerettighederne?

Endelig leverer Mogens Herman Hansen en helt opdateret gennemgang af demokratiets status i EU, hvor bl.a. indførelsen af Lissabontraktaten i december 2009 inddrages, samt et kapitel om demokrati og globalisering med et væld af eksempler fra Danmark, USA, Storbritannien, Tyskland og Frankrig.

Bogen baserer sig på forfatterens mangeårige forskning i såvel det antikke som det moderne demokrati.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Mogens Herman Hansen
Sideantal: 419
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanums Forlag
Bredde: 176 mm
Højde: 246 mm
Dybde: 39 mm
Vægt: 1199 g
Udgivelsesdato: 15 Jun 2010
Oplagsdato: 08 Sep 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763534932

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Demokrati som styreform og som ideologi Museum Tusculanums Forlag