Demokrati – mindst ringe, men mest udsat

Vis stort billede
Demokrati – mindst ringe, men mest udsat

85,94 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Demokratiet er den mindst ringe styreform, fordi det er let at slippe af med politiske ledere, som tyranniserer befolkningen og kører landet i sænk.
Men demokratiet er også den mest udsatte styreform. Udsat udefra, fordi diktaturer, étpartisystemer og præstestyrer har topstyrede mediesystemer, som indoktrinerer deres befolkninger mod demokrati. Udsat indefra, fordi skolens undervisning er præget af hallelujaer for demokratiets selvindlysende idealer, og derfor ikke klæder eleverne på til at argumentere mod den kritik mod demokratiet, som fremføres af politiske og religiøse grupper i landet. En kritik, som er blevet styrket de senere år, bl.a. som følge af mislykket integration af nytilkomne.
Denne lille bog behandler fire af demokratiets mest ømme punkter:
• Den frie, offentlige diskussion findes ikke.
• Den officielle forventning om, at borgerne har ressourser (uddannelse, tid, motivation) til at fatte den politiske substans, strider mod den politiske kommunikations realiteter.
• Den stærkeste argumentation i offentligheden er ikke sproglig, men udføres med vold.
• Den enkelte vælger er kun én af demokratiets millioner af stemmer. Den enkelte vælgers indflydelse er i bedste fald minimal.
Disse ømheder masseres ikke bare væk med hallelujaer for demokratiet. De er en kronisk del af virkeligheden. Men der er ingen grund til panik. Demokratiet er stadig det mindst ringe system. Men læs bogen, og gør demokratiet mindre udsat ved at give dets modstandere tørt på.
Bogen henvender sig til den offentlige debat og til undervisningen i gymnasiet og højere niveauer.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Klaus Kjøller
Sideantal: 96
Sprog: Dansk
Originaltitel: Demokrati – mindst ringe, men mest udsat
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Udgave: 1
Udgiver: Kjoeller.Dk
Udgivelsesdato: 10 Apr 2016
Oplagsdato: 10 Apr 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788740918298

Sprog

Dansk

Demokrati – mindst ringe, men mest udsat Kjoeller.Dk