De stærke samfund - Social kapital i Skandinavien

Vis stort billede Tilføj
De stærke samfund - Social kapital i Skandinavien

269,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Bogen giver svar på, hvorfor det skandinaviske velfærdssamfund er så overlegent ift. andre europæiske lande. Der bliver sat fokus på alt det, vi gør rigtigt.
Krisetider og trang økonomi har givet anledning til angreb af velfærdsstaten fra alle sider. I stedet for argumenter om, at vi ikke har råd til at finansiere vores velfærd, sætter bogen her tingene på spidsen ved at vende det hele rundt og gå konstruktivt til værks.
Til gengæld har vi ikke råd til at undervurdere værdien af vores velfærd. Nøgleordene er social kapital og social tillid. Det har vi mere af i Danmark og Skandinavien end andre lande, og det hænger tæt sammen med vores unikke samfundsopbygning.
Forfatteren mener, at vores stærke velfærdsstat i forening med vores forankrede tradition for frivilligt arbejde, er grunden til Danmarks succes. Social kapital som en kollektiv ressource har nemlig en positiv fremdrift for demokratiet og velfærdsstaten – fordi social kapital styrker evnen til at koordinere og styre processer i både offentligt og privat regi.
I bogen redegør han for og analyserer resultaterne af sine historiske eksempler. Bl.a. påviser han, hvor stor en betydning den sociale kapital har haft, og hvor meget den har udviklet sig de seneste tredive år. Ligeledes afdækkes emnets centrale begreber.Bogen henvender sig til alle politisk interesserede og frivilligt engagerede.
Lars Torpe er lektor i politisk sociologi ved Institut for Statskundskab på Aalborg Universitet. Han har tidligere skrevet om demokrati, politisk deltagelse og social kapital i en række artikler og bøger.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Lars Torpe
Sideantal: 218
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Udgiver: Frydenlund Academic
Bredde: 158 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 19 mm
Vægt: 461 g
Udgivelsesdato: 19 Feb 2013
Oplagsdato: 19 Feb 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771180992

Sprog

Dansk

De stærke samfund - Social kapital i Skandinavien Frydenlund Academic