Dansk forskningspolitik efter årtusindskiftet

Vis stort billede
Dansk forskningspolitik efter årtusindskiftet

349,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Dansk forskningspolitik var i det 20. århundrede præget af kontinuitet og pragmatisme. I det nye årtusind har det dog langtfra været tilfældet, da så godt som alle forskningspolitikkens hovedelementer er blevet reformeret, og splid, tvivl og brud er blevet en fast bestanddel af den danske forskningsverden.

Hovedårsagerne til den markante forandring er, at forskning i stadig stigende grad fremhæves som en afgørende faktor for Danmarks globale konkurrencekraft og velstand, og at en række bredere forvaltningspolitiske ideer er blevet introduceret på området. Denne udvikling har på den ene side sat videnskabens autonomi og traditionelle styringsmekanismer under pres med nye krav og øget kontrol, men er på den anden side også resultateret i større bevillinger og mere opmærksomhed til forskere og uddannelsesinstitutioner.

Dansk forskningspolitik efter årtusindskiftet tegner for første gang et bredt, dækkende billede af den nyere danske forskningspolitik og gennemgår reform for reform de beslutningsprocesser, der ligger bag forandringen, og de konsekvenser, som dette forskningspolitiske skift vil få i fremtiden.

Flere detaljer

Mere info
Sideantal: 356
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 143 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 25 mm
Vægt: 580 g
Udgivelsesdato: 09 Apr 2012
Oplagsdato: 09 Apr 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771240238

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Dansk forskningspolitik efter årtusindskiftet Aarhus Universitetsforlag