Danmark som informationssamfund - Muligheder og barrierer for politik og demokrati

Vis stort billede
Danmark som informationssamfund - Muligheder og barrierer for politik og demokrati

298,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
Danmark som informationssamfundhandler om brugen af informations- og kommunikationsteknologi (IKT) i politiske og demokratiske processer i Danmark og undersøger de betingelser, under hvilke denne brug finder sted. Formålet med undersøgelsen er at se på, hvilke konsekvenser brugen af IKT har for politik, magt og demokrati.
Udgangspunktet for bogen er, at vi i Danmark fra 1970'erne og frem har taget et solidt skridt ind i informationssamfundet, og at det betyder afgørende nye betingelser for bl.a. politik og demokrati. Disse nye betingelser betyder også, at der sættes spørgsmålstegn ved traditionelle forestillinger om politik, individ, magt, stat og demokrati, og at vi tvinges til at overveje, om vores vante begreber om disse størrelser stadig slår til.
Undersøgelsen af IKT-udviklingens betydning for de demokratiske og politiske processer i Danmark tager afsæt i dels de globale og europæiske rammebetingelser, som det danske informationssamfund udfolder sig under, og dels den måde, som IKT bruges på i politisk-demokratiske processer på nationalt og lokalt niveau.
Ifølge den skotske IT- og forvaltningsforsker, John Taylor, er studiet af IKT i forskellige kontekster særligt velegnet til at sætte fingeren på afgørende samfundsmæssige udviklingstendenser. Dette skyldes formodentlig, at IKT er en væsentlig drivkraft i den globalisering, der fungerer som en allestedsnærværende omverdensbetingelse for alle stater, virksomheder, organisationer og individer i dag, og som problematiserer nationalstaternes suverænitet og autoritet, de demokratiske procedurers nationale forankring samt de politiske organisationer og bevægelsers effektivitet og grundlag.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: .
Sideantal: 349
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 160 mm
Højde: 231 mm
Dybde: 25 mm
Vægt: 654 g
Serie: Magtudredningen
Udgivelsesdato: 21 Apr 2004
Oplagsdato: 21 Apr 2004
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779340459

Udgivelsesår

2004

Sprog

Dansk

Danmark som informationssamfund - Muligheder og barrierer for politik og demokrati Aarhus Universitetsforlag