Ashins forår - fortællinger fra Burma

Vis stort billede Tilføj
Ashins forår - fortællinger fra Burma

99,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

2012 er Burmas (Myanmar) år. Der er næppe blevet skrevet og sagt mere om det hidtil glemte land end i øjeblikket. Ashins forår – fortællinger fra Burmatager læserne med på en rejse gennem et smukt, men forpint land, der er under forandring. Guiden er den buddhistiske munk Ashin.
Ashin er munk i et af verdens mest brutale militærregimer. I september 2007 går han og tusindvis af andre munke på gaden i Burma, hvor de viser deres utilfredshed med styrets undertrykkelse af befolkningen. Håbet sitrer i luften, men munkenes forsøg på revolution slår fejl. Militæret sætter hårdt ind over for munkene og fængsler, tæver og dræber dem for at få dem til at tie. Ashin kan kun bede til, at hans land nogensinde bliver et bedre sted at leve.
I over to år har Christina Lund Sørensen fulgt den buddhistiske munk, Ashin, og sammen tager de på en rejse gennem Burma. Der udvikler sig et varmt venskab mellem journalisten og munken undervejs, mens de sammen forsøger at finde ud af, hvad det vil sige at være menneske i et af verdens mindst frie lande.
Ashins forårer en dokumentarisk fortælling om en helt særlig munk, hans drøm om frihed, om kærlighed til en engelsk fodboldklub, om Aung San Suu Kyi og om at være munk i et land, der i årtier har været isoleret fra resten af verden, men som i disse år er under voldsom forandring. Dette er Burma.
Om forfatteren:
Christina Lund Sørensen(f. 1980) er journalist og har i en årrække beskæftiget sig med demokrati og menneskerettigheder i Sydøstasien og har boet i regionen. Som freelance korrespondent har hun dækket politik og konflikter for Danmarks Radio, Kristeligt Dagblad og Morgenavisen Jyllands-Posten. Hun har interviewet personer som Aung San Suu Kyi og Abu Bakar Bashir. Christina Lund Sørensenblev i 2009 nomineret til Nairobiprisen for at sætte fokus på forholdene i Sydøstasien.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Christina Lund Sørensen
Sideantal: 195
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Peter Bejder
Udgiver: Turbine
Udgivelsesdato: 06 Jun 2012
Oplagsdato: 06 Jun 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770909204

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk