Anbringelser - Historik, omfang, årsager og virkemidler

Anbringelser - Historik, omfang, årsager og virkemidler Forstør

170,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Rockwool Fondens Forskningsenhed har i 2010 og 2013 udsendt gennemgribende analyser af området anbragte børn og unge.

Den indledende publikation fra 2010 gav først og fremmest en beskrivende gennemgang af feltet. Hvor mange børn, der anbringes, andelen af tvangsanbringelser, varigheden af anbringelser, og hvor ofte børn bliver anbragt, var nogle af de mange temaer, bogen tog op.

I den anden bog fra 2013 blev der analytisk lagt vægt på at udlede årsager til anbringelse samt effekter og konsekvenser af anbringelse. 2013-bogen bevæger sig dermed over i det handlingsanvisende:

Hvad virker – og hvad virker ikke? Hvilke børn har krav på særlig opmærksomhed for at undgå anbringelse uden for hjemmet?

Ambitionen med denne nye bog fra Rockwool Fondens Forskningsenhed er at give en samlet og let tilgængelig fremstilling af resultaterne fra de to bøger, der her suppleres med en helt ny analyse af den sociale arvs betydning for risikoen for anbringelse.

I de seneste 100 år har der vedvarende været en stor folkelig interesse for, at anbragte børn får et godt børneliv. Denne interesse er så yderligere blevet underbygget ved, at samfundet investerer meget store ressourcer i anbringelse af børn samt forebyggelse af anbringelse.

Publikationen er blevet til i et samarbejde mellem projektets centralt placerede forsker, seniorforsker og projektchef Signe Hald Andersen, og formidlingschef i Rockwool Fonden, Bent Jensen.

Flere detaljer

Beskrivelse
Forfatter: Bent Jensen / Rockwool Fondens Forskningsenhed / Signe Hald Andersen
Sideantal: 126
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Gyldendal
Bredde: 160 mm
Højde: 231 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 304 g
Udgivelsesdato: 07 Feb 2016
Oplagsdato: 07 Feb 2016
Varefakta
Reference

b-9788702131147

Sprog

Dansk

Anbringelser - Historik, omfang, årsager og virkemidler Gyldendal