Min sag - en beretning om ulovlig politisk overvågning

Vis stort billede Tilføj
Min sag - en beretning om ulovlig politisk overvågning

230,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Den norske forfatterJon Michelet blev tilkendt80.000 kroneri erstatning afden norskestat for at have været ulovligt politisk overvåget. Michelet var aktiv påden norske venstrefløj og blevover fire et halvt åri 1970’erne kontinuerligt telefonaflyttet, hans rejser blev overvåget og hans privatliv blev nidkært registreret af efterretningstjenesten.
I Min sag gennemgår og kommenterer Michelet indholdet af den mappe som den norske efterretningstjeneste oprettede på ham i halvfjerdserne, og som han fik tilsendt da det norske Storting gjorde det muligt for de ulovligt overvågede at få udleveret kopier af deres sagsmapper.
Bogen indeholder mange selvbiografiske elementer og selv om Michelet skriver med stor alvor, har han altid et glimt i øjet. For selv i noget så grænseoverskridende som en overvågningsmappe kan der findes humoristiske indslag.
Fra Preben Wilhjelms efterskrift: ”En bog som Jon Michelets Min sag kunne ikke være blevet til i Danmark. Ikke fordi der ikke er helt tilsvarende historier at fortælle. Ikke fordi det er mindre relevant. Heller ikke fordi der er mindre behov for at tage ved lære af historien - tværtimod.
Forskellen er alene, at da efterretningstjenestens underminering af demokratiet og overskridelse af sine beføjelser kom for en dag, så var der i den norske regering og Stortinget et ønske og en vilje til at rydde op, drage konsekvenser og tage ved lære, mens der i den danske regering og Folketinget kun modstræbende og halvhjertet var tilslutning til at få forholdene undersøgt, men under ingen omstændigheder ønske om at tage ved lære, og sidst af alt ønske om at drage konsekvenser.”

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jon Michelet
Sideantal: 248
Sprog: Dansk
Forord af: Preben Wilhjelm
Originaltitel: Mappa mi
Originalsprog: Norsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Morten Lykkegaard
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Republik
Bredde: 141 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 19 mm
Vægt: 389 g
Udgivelsesdato: 26 Sep 2012
Oplagsdato: 26 Sep 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788799447879

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Min sag - en beretning om ulovlig politisk overvågning Forlaget Republik