Lyotard og det postmoderne samfund - Elementer til en receptionshistorie

Vis stort billede Tilføj
Lyotard og det postmoderne samfund - Elementer til en receptionshistorie

85,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Der er i dag ingen tvivl om, at den nu afdøde franske filosof Jean-François Lyotard på godt og ondt er uløseligt knyttet til og identificeret med begrebet 'det postmoderne', samt at dette begreb - ligeledes på godt og ondt - har bevæget sig fra human- og samfundsvidenskabelige diskussioner og ind i dagligsproget. Helt centralt i disse to bevægelser står Lyotards bog fra 1979 Viden og det postmoderne samfund.
Men hvordan blev Lyotards mest kendte bog læst, diskuteret og kritiseret i sin umiddelbare samtid? Det er emnet for Lyotard og det postmoderne samfund. Elementer til en receptionshistorie.
Bogen præsenterer i kort og overskuelig form de væsentligste positioner i 1980ernes human- og samfundsvidenskabelige diskussioner af Lyotards bog i henholdsvis Danmark, Frankrig og hos Lyotard selv. Således præsenteres de franske teoretikere Gilles Lipovetsky, Alain Badiou, Michel Foucault, Jacques Bouveresse samt Luc Ferry og Alain Renaut, mens der fra Danmark bl.a. optræder Hans-Jørgen Schanz, Johan Fjord Jensen og Ole Thyssen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Niels Brügger
Sideantal: 64
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Books On Demand
Bredde: 120 mm
Højde: 190 mm
Dybde: 4 mm
Vægt: 77 g
Udgivelsesdato: 21 Nov 2006
Oplagsdato: 22 Nov 2006
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788776911355

Udgivelsesår

2006

Sprog

Dansk

Lyotard og det postmoderne samfund - Elementer til en receptionshistorie Books On Demand