Køn i politik - Køn, magt og politiseringer

Vis stort billede
Køn i politik - Køn, magt og politiseringer

269,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Kønnets betydning i politik er til debat i denne bog.
Susanne V. Knudsen viser i bogen, at det kan være svært for andre end normen at komme ind i – og gøre sig gældende – i politik. Det er barrierer, der bl.a. gør sig gældende i forhold til kvinder. Men bogen viser også, at når kvinder får magt og deltager i politik, ønsker de ikke selv at at bruge deres køn som en styrke. De underspiller faktisk deres eget køn som en faktor.
I bogen analyserer Susanne V. Knudsen bl.a. køn ift. den demokratiske proces, velfærdsstaten, feminismen, den private sfære, sprog, sygdom og sundhed, idrætspolitik og humor. Hun ser på, hvad det er, der holder kvinder og minoriteter tilbage i dansk politik, hvordan de bliver omtalt og behandlet, og hvorfor køn eller minoritetsbaggrund typisk underspilles i stedet for at fremhæves som en styrke.
Bogen er tredje og sidste bind i Susanne V. Knudsens serie om det moderne kønsbegreb. Seriens to andre bøger er Køn i skolen og Køn i kulturen.
Susanne V. Knudsen er er professor i pædagogiske tekster ved Center for Pædagogiske tekster og Lærringsprocesser, Høgskolen i Vestfold i Norge.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Susanne V. Knudsen
Sideantal: 208
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 172 mm
Højde: 247 mm
Dybde: 13 mm
Vægt: 490 g
Udgivelsesdato: 19 Dec 2012
Oplagsdato: 19 Dec 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771180497

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Køn i politik - Køn, magt og politiseringer Frydenlund