Klimaets sociale tilstand

Vis stort billede
Klimaets sociale tilstand

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Værdier, holdninger og køn afgør, hvor klimavenligt vi handler i dagligdagen. Komplicerede opgørelser over CO2-udledninger er derimod uden større betydning for folks handlinger. Politiske initiativer skal være forenelige med hverdagslivets rutiner for at have en effekt.

Denne bog er den første sociologiske analyse af, hvordan danske unge forholder sig til den globale opvarmning. Fokus ligger på de 18-35-årige, hvis adfærd bliver afgørende for fremtidens klima. Undersøgelsen viser, at unge er bekymrede for klimaforandringerne og generelt vil påtage sig et ansvar for at mindske udledningen af CO2. Men de ved ikke hvordan, og mange tvivler på, at den personlige indsats nytter i det store perspektiv. Et flertal efterlyser derfor et stærkere politisk lederskab på klimaområdet.

Klimaet sociale tilstand giver indsigt i forhold, der enten modvirker eller støtter de unges udvikling af en mere klimavenlig adfærd. Da mange unge integrerer deres klimaforståelse med en bekymring for naturen, kan statslige indgreb fx med fordel knyttes til individets naturinteresse og ønske om at beskytte miljøet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Esther Nørregaard-Nielsen / Bettina Hauge / Peter Gundelach
Sideantal: 216
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Jørgen Sparre
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 143 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 17 mm
Vægt: 372 g
Udgivelsesdato: 03 Jul 2012
Oplagsdato: 03 Jul 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779347199

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Klimaets sociale tilstand Aarhus Universitetsforlag