Kærligt talt - forældreansvarsloven, hvordan tilgodeser forældreansvarsloven barnets interesser og behov i en ny familiestruk...

Vis stort billede
Kærligt talt - forældreansvarsloven, hvordan tilgodeser forældreansvarsloven barnets interesser og behov i en ny familiestruk...

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Ny debatbog tager den omdiskuterede forældreansvarslov under kærlig behandling
Tilgodeser forældreansvarsloven barnets bedste, når forældrene går fra hinanden? Dette spørgsmål behandler Mette Bergmann gennem en række artikler skrevet af eksperter og fagpersoner. Herunder bl.a. socialminister Karen Hækkerup, der i bogen tager et skarpt opgør med loven.
Bogen er en kærlig og ærlig evaluering af forældreansvarsloven, der blev indført af et enigt folketing i 2007. Målet med loven var at tage udgangspunkt i barnet, frem for forældrene, og fastholde barnets ret til sine to forældre frem for forældrenes ret til sine børn.
Loven har sidenhen været omdrejningspunkt for stor debat og er blevet beskyldt for at fungere bedre på papiret end i praksis. Derfor har Folketingets partier også netop indgået forlig om justering af forældreansvarsloven. Bogen dumper derfor lige ned i en ophedet debat og fremstår højaktuel med sine mange vinkler på forældreansvarsloven.
I en række artikler diskuterer politikere, psykologer og andre fagfolk, hvorvidt den nye lov virkelig har skabt mere harmoni mellem forældrene og mere lykkelige børn. Bogen belyser også, hvordan de konflikter, der tidligere kendetegnede skilsmissesager, nu blot er flyttet andre steder hen, muligvis til endnu større skade for barnet.
Bidragydernes forskellige vinkler på lovens fordele og ulemper bibringer perspektiv og dybde til debatten og indeholder en række bud på, hvordan vi som samfund bedst hjælper børnene igennem mors og fars skilsmisse.
Bogen henvender sig til alle, som møder børn og voksne i skilsmisser: socialrådgivere, pædagoger, lærere, plejeforældre, politikere og forældre og familier.
Bogen er blevet til med støtte fra EGMONT Fonden

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Mette Bergmann
Sideantal: 210
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Illustreret af: iStock
Udgiver: Turbine
Bredde: 168 mm
Højde: 237 mm
Udgivelsesdato: 11 Mar 2012
Oplagsdato: 11 Mar 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770907231

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Kærligt talt - forældreansvarsloven, hvordan tilgodeser forældreansvarsloven barnets interesser og behov i en ny familiestruk... Turbine