Icons of Danish Modernity - Georg Brandes and Asta Nielsen

Vis stort billede Tilføj
Icons of Danish Modernity - Georg Brandes and Asta Nielsen

248,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Icons of Danish Modernity tager afsæt i den danske litteraturkritiker Georg Brandes (1842-1927) og stumfilmskuespillerinden Asta Nielsens (1881-1972) mangeårige venskab. Med udgangspunkt i det undersøger forfatteren kultur og national identitet i Danmark i starten af det 20. århundrede. Både i kulturen og det politiske liv bar Danmark på dette tidspunkt præg af det stærkt ambivalente forhold til Tyskland. Brandes og Nielsen boede og arbejdede begge i Tyskland i lange perioder og blev af den danske offentlighed opfattet som farlige kosmopolitter, selv da de fungerede som internationale kulturambassadører for det selvsamme samfund, der i deres samtid nægtede at anerkende dem. Allen hævder, at de var foregangsmænd for den socialt liberale og kulturelt moderne 'danskhed', som resten af Danmark kun gradvist (og senere) begyndte at tage til sig.

Denne forfriskende bog vækker sine hovedpersoner til live, samtidig med at den leverer en original, tankevækkende analyse af, hvordan modernisme og national identitet opstod og udviklede sig i Danmark.

Icons of Danish Modernity er en bog om den turbulens, der opstår, når kendte mennesker udfordrer national symbolik, og hvordan dette udspillede sig i starten af det tyvende århundrede.

Julie K. Allen er lektor i skandinaviske studier ved University of Wisconsin, Madison.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Julie K. Allen
Sideantal: 280
Sprog: Engelsk
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanums Forlag
Bredde: 162 mm
Højde: 234 mm
Dybde: 24 mm
Vægt: 541 g
Udgivelsesdato: 17 Feb 2013
Oplagsdato: 17 Feb 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763539784

Udgivelsesår

2013

Sprog

Engelsk

Icons of Danish Modernity - Georg Brandes and Asta Nielsen Museum Tusculanums Forlag