I praxis ... - aktualisering af en tabt dimension

Vis stort billede
I praxis ... - aktualisering af en tabt dimension

150,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Det rationalistiske ideal om strategisk handling med præcise mål og redskaber bygger på den misforståelse, at vi én gang for alle skulle kunne overskue følgerne af vores handlinger, og at ethvert problem har en korrekt løsning.

De klassiske begreber om praktisk handling og praktisk fornuft forstår virkeligheden og menneskelig virksomhed anderledes. Gitte Meyers idehistorisk anlagte debatessay er et forsøg på - på baggrund af det klassiske begreb om praxis - at gøre op med den i dag så gevinst-løse modstilling af teori og praksis.

Diskussionen om, hvad det vil sige at handle i verden, er højaktuel. Det gælder for politikere og andre politisk aktive borgere, og ikke mindst gælder det for de praktiske professioner såsom sygeplejen, lærergerningen, journalistikken og alle de andre, der beskæftiger sig med menneskelige anliggender.

Om forfatteren
Gitte Meyer arbejdede i 25 år som journalist med fokus på videnskabs- og teknologidebat og har derpå i sit akademiske arbejde i mere end ti år forfulgt beslægtede temaer. Hun har skrevet en række bøger inden for emnet.
Siden ph.d.-afhandlingen Offentlig fornuft? Videnskab, journalistik og samfundsmæssig praksis (2005) har hun udforsket forholdet mellem videnskab og praksis. Hun er i dag seniorforsker ved CBS Center for Civilsamfundsstudier.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Gitte Meyer
Sideantal: 148
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Paul Creutzberger af Nürnberg
Omslagsgrafiker: Leo Scherfig
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Møller
Bredde: 117 mm
Højde: 197 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 161 g
Serie: ø-bog
Udgivelsesdato: 08 Sep 2013
Oplagsdato: 08 Sep 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792927071

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

I praxis ... - aktualisering af en tabt dimension Møller