Guldalderens moderne politik - Om krisediagnose, utopi og handling hos Johan Ludvig Heiberg

Vis stort billede
Guldalderens moderne politik - Om krisediagnose, utopi og handling hos Johan Ludvig Heiberg

298,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Politikken har mistet menneskelig betydning. Den er en verden for sig - løsrevet fra privatliv, religion, tanker eller kunstnerisk skaberkraft. Men i guldalderen var den moderne atomisering af menneskerlivet ufuldendt. Her fandtes kritikere, der kæmpede imod.

Denne bog beskriver, hvordan én af 1800-tallets førende stemmer, nemlig digteren, kritikeren og filosoffen Johan Ludvig Heiberg, formulerede et alternativ til den fremmedgørelse og åndløshed, der voksede frem sammen med den moderne politik. Det gjorde han ikke mindst i manifestet Om Philosophiens Betydning for den nuværende Tid (1833), der nu for første gang underkastes en gennemgribende analyse.

Heiberg forestillede sig en verden, hvor filosofien kunne udfylde den samlende rolle, kunsten og religionene før havde haft - og han fastslog med den store tyske filosof G.W.F. Hegel, at samtiden måtte rives ud af sin forgabelse i sig selv.

Heibergs lille bog er et enestående udgangspunkt for at forstå, hvordan grundtræk ved moderne politik opstod i guldalderen. Og manifestets kritiske vision er stadig relevant: Politikerleden, dyrkelsen af det nutidge og fortabelsen i det materielle præger vores tid - men Heiberg mindser os om, at politikken må blive visionær og vedkommende for menneskelivet som helhed.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Bertel Nygaard
Sideantal: 259
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitet
Bredde: 166 mm
Højde: 245 mm
Dybde: 26 mm
Vægt: 700 g
Udgivelsesdato: 10 Mar 2011
Oplagsdato: 10 Mar 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779346956

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Guldalderens moderne politik - Om krisediagnose, utopi og handling hos Johan Ludvig Heiberg Aarhus Universitet