Grønlands bygder - økonomi og udviklingsdynamik

Vis stort billede
Grønlands bygder - økonomi og udviklingsdynamik

310,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Helt tilbage fra den danske G50-plan har der været en tendens blandt embedsmænd og dele af befolkningen til at opfatte det grønlandske bosætningsmønster og i særdeleshed bygderne som en betydelig ekstraomkostning og dermed en barriere for udviklingen af det grønlandske samfund. Der er dog aldrig tidligere blevet gennemført en egentlig analyse af bygdernes samfundsøkonomiske betydning.

Bogen bidrager med en væsentlig nuancering af problematikken og kobler den til de store forskelle i bygdernes interne udviklingsdynamik. Den er blandt andet baseret på en række interviews med indbyggerne i bygderne i Nanortalik, Kangaatsiaq, Upernavik og Ammassalik distrikter.

Kåre Hendriksen (født 1956) har en håndsværksmæssig baggrund og er uddannet master i teknisk miljøledelse fra Danmarks Tekniske Universitet. Han har desuden skrevet ph.d. i de grønlandske bygders socioøkonomiske betydning og deres interne udviklingsdynamik. Han har siden slutningen af 1980'erne periodisk været med til at udvikle de grønlandske erhvervsuddannelser, deltaget i miljø- og bæredygtighedsprojekter samt forsket i koblingen mellem bosted og erhvervsgrundlag i Grønland. Kåre Hendriksen er lektor ved Center for Arktisk Teknologi og underviser i Sisimiut og ved DTU i Danmark.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Kåre Hendriksen
Sideantal: 392
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Grønlands Selvstyre
Bredde: 174 mm
Højde: 245 mm
Dybde: 25 mm
Vægt: 854 g
Serie: Inussuk * Arktisk Forskningsjournal 3*2013
Udgivelsesdato: 30 Apr 2014
Oplagsdato: 30 Apr 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792554635

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Grønlands bygder - økonomi og udviklingsdynamik Grønlands Selvstyre