Frihed

Vis stort billede
Frihed

175,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

'Man kan sige hvad man har lyst til. Vi lever i et frit land'. Dette udtryk bruges ofte i Vesten uden at vi standser op og funderer over dets egentlige betydning. Men hvad fortæller det os hvis vi lytter efter? Det er hvad sociologen Zygmunt Baumanundersøger i denne bog, der udkom i England for første gang i 1988.
Udtrykket betyder først og fremmest at vi under frihedens betingelser kan gøre eller sige det der under andre betingelser ville være risikabelt. Det forhold siger dog ikke noget om hvilken virkning vores eventuelle udsagn eller handling vil have. 'Et frit land' er ikke i sig selv en garanti for at vores handling vil føre til det ønskede resultat, eller for at det vi siger, bliver accepteret. Det at der er konsensus om at man frit kan sige og gøre som man vil, rummer desuden en stiltiende indrømmelse af at sandhed eller viden ikke er nødvendige forudsætninger for vores udsagn, og at en handling ikke behøver at være fornuftig for at blive accepteret.
Dermed fortæller udtrykket os at det at leve i et frit land betyder at handle på eget ansvar. Det står den enkelte frit for at forfølge sine mål, men det står også en frit for at fejle. Det første følger med det andet i en slags pakkeløsning. Det er de samfundsmæssige konsekvenser heraf Baumantager stilling til i sin bog.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Zygmunt Bauman
Sideantal: 144
Sprog: Dansk
Originaltitel: Freedom
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Tom Havemann
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Hans Reitzel
Bredde: 142 mm
Højde: 216 mm
Dybde: 13 mm
Vægt: 209 g
Udgivelsesdato: 13 Mar 2003
Oplagsdato: 13 Mar 2003
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788741224138

Udgivelsesår

2003

Sprog

Dansk