For tæt på kapitalismen - Ludomani, narkomani og købemani

Vis stort billede
For tæt på kapitalismen - Ludomani, narkomani og købemani

168,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Antallet af mennesker i vores samfund, som lider af ludomani, narkomani eller købemani er både stort og stigende. At blive afhængig af enten spil, stoffer eller shopping er en stor menneskelig tragedie for den enkelte. Samtidig synes netop disse afhængighedsformer imidlertid også at udgøre kulturelle udtryk for det samfund, vi lever i.
For tæt på kapitalismen består af tre særskilte analyser af hhv. ludomani, narkomani og købemani, som tilsammen udgør en diagnose af nutidens form for kapitalisme. Ved at trække på en lang række forskelligartede kilder såsom neurobiologisk hjerneforskning, H.C. Andersens eventyr om >>Prinsessen på ærten<<, marxistisk merværditeori, interviews med stofmisbrugere og markedsføring af firehjulstrækkere indkredses den særlige ideologiske betydning af tre forskellige objekter: penge, krop og vare. Ludomani, narkomani og købemani kan netop forstås som tilfælde, hvor forholdet til et af disse objekter er blevet forstyrret og den ideologiske betydning kollapser. Afhængigheden opstår i det øjeblik, subjektet kommer for tæt på objektet. Ludomanen, narkomanen og tvangskøberen er på paradoksal vis både avantgarde og affaldsprodukt i kapitalismen.
Bogen udgør endvidere en revitalisering af den marxistiske kapitalanalyse, hvor de gamle begreber om udbytning, fremmedgørelse og merværdiproduktion omsættes til Slavoj Zizeks begreber om begær, desublimering og nydelse.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ole Bjerg
Sideantal: 168
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanum
Bredde: 140 mm
Højde: 224 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 289 g
Udgivelsesdato: 24 Apr 2008
Oplagsdato: 24 Apr 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763508865

Sprog

Dansk

For tæt på kapitalismen - Ludomani, narkomani og købemani Museum Tusculanum