Til forsvar for oplysningen

Vis stort billede Tilføj
Til forsvar for oplysningen

149,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Oversat af Lars Bonnevie .

Denne lille perle af en bog fra den internationalt anerkendte filosof, lingvist og litteraturforsker Tzvetan Todorov fastsætter Oplysningstiden som den filosofiske hjørnesten i den moderne verden og hævder, at Oplysningens visdom er lige så relevant for os i dag, som den var i 17700-tallet. Selv om vores liberale demokratier er afkom af Oplysningstiden, illustrerer også de, hvordan dens ideer kan fordrejes og pervertereres. Mennesker, der lever i nutidens demokratier, er ofte usikre over en række rænomener, som de ikke ved, hvordan de skal vurdere: globalisering og mediernes almagt, økonomiens dominans og teknologiens triumf, statssponsoreret tortur, løgne, moralisme og retten til at intervenere.

"DET ER VED AT KRITISERE OPLYSNINGSTIDEN, AT VI FORBLIVER TROFASTE OVER FOR DEN", SKRIVER TODOROV.

Tzetan Todorov, f. 1939, er bulgarskfødt fransk litteraturforsker, kendt over hele verden som et afgørende bindeled mellem russiks foramlisme og fransk strukturalisme. Blandt de tidligste værker om fortællestrukturer og litterære genrer er hans mest kendte Introduction à la littérature fantastique , 1970 (Den fantastiske litteratur, 1989). Forfatterskabet omfatter også bredt anlagte udgivelser om kolonialisme, nationalisme og race samt et essay om, hvordan det liberale demokratis udenrigspolitik bør se ud i en moderne verden: New world disorder: reflections of a european , 2005.

Nærværende oversættelse af L'Esprit des Lumieres (Til forsvar for oplysningen) er udkommet på mere end 10 forskellige sprog.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Tzvetan Todorov
Sideantal: 103
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 157 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 10 mm
Vægt: 222 g
Udgivelsesdato: 29 Sep 2011
Oplagsdato: 29 Sep 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779346239

Sprog

Dansk

Til forsvar for oplysningen Aarhus Universitetsforlag