Tegnets tid - Fortid, historie og historicitet efter den sproglige vending

Vis stort billede
Tegnets tid - Fortid, historie og historicitet efter den sproglige vending

248,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Flere nye teoretiske strømninger har i de seneste årtier udfordret historiefaget og dets traditionelle begreber om videnskabelighed. 'Den sproglige vending' er en samlebetegnelse for en række af disse teoretiske retninger - poststrukturalisme, postkolonialisme, dekonstruktion eller narratologi.
Tegnets tidintroducerer både kritisk og konstruktivt til de videnskabsteoretiske problemstillinger der er fulgt i den sproglige vendings kølvand. Hvordan har begrebet om 'fortidig virkelighed' ændret sig? Hvad legitimerer empirisk erkendelse og historieskrivning, hvis sproget ikke er et føjeligt medium til objektiv gengivelse af fortiden? Hvordan forholder historisk udvikling og årsagsforklaringer sig til nye begreber om foranderlighed og forskellighed?
Det er Dorthe Gert Simonsens ambition med denne bog at overskride den snævre debat om sprog kontra virkelighed, der har karakteriseret de videnskabsteoretiske diskussioner hidtil. Efter den sproglige vending, argumenterer hun, er problematikken snarere at intet kan unddrage sig tiden. I Tegnets tid forskydes tyngdepunktet med andre ord fra sprog til historicitet, idet forholdet mellem dem undersøges. Med det udgangspunkt tager Dorte Gert Simonsen atter hul på hævdvundne problemstillinger i historiefaget. Bogen lægger vægt på den nordiske historiefaglige tradition og indhenter desuden eksempler fra nyere kulturhistorisk forskning, særligt den amerikanske New Historicism.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Dorthe Gert Simonsen
Sideantal: 267
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanum
Bredde: 152 mm
Højde: 229 mm
Dybde: 19 mm
Vægt: 491 g
Udgivelsesdato: 27 Aug 2003
Oplagsdato: 27 Aug 2003
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772897264

Sprog

Dansk

Tegnets tid - Fortid, historie og historicitet efter den sproglige vending Museum Tusculanum