Tankens biologi - Hvad moderne hjerneforskning kan fortælle om den menneskelige bevidsthed¤Reith-forelæsningerne 2003

Vis stort billede
Tankens biologi - Hvad moderne hjerneforskning kan fortælle om den menneskelige bevidsthed¤Reith-forelæsningerne 2003

99,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Hvad er kropsbevidsthed? Hvad er kunst? Hvad er en metafor? Hvorfor rødmer vi? Hvorfor ser nogle mennesker toner i farver? Hvorfor smiler vi? Hvad er fri vilje? Indtil for nylig blev sådanne spørgsmål søgt besvaret ved hjælp af filosofiens redskaber, men studierne af hjernen er så småt begyndt at kunne give nogle forklaringer.
Vilayanur Ramachandran fremlægger i "Tankens biologi" en nøgle til den menneskelige bevidsthed. Ved at studere neurologiske afvigelser, der hidtil er blevet betragtet som kuriositeter eller tilfældige uregelmæssigheder, åbner han for en ny forståelse af, hvordan hjernen fungerer. Ramachandran tager fat, hvor store tænkere som Freud, Darwin og Charcot måtte give op, og bidrager med sin forskning i høj grad til den revolution, som i disse år finder sted i forståelsen af vort liv og ikke mindst af os selv.
"Fascinerende. Professor Ramachandran er en af verdens førende inden for neurovidenskab. Hans lærdom er imidlertid kombineret med en evne til at være klar, informativ og lettere underfundig ... hans undersøgelser af hjernens funktioner kan måske udløse en revolution."
- Guardian
"Videnskaberne skriger på videnskabsmænd, som kan fortælle om deres arbejde, så vi lærer noget, bliver inspireret og underholdt. Ramachandran er en mester på disse tre felter."
– Professor Alan Cowey, FRS, University of Oxford
"Dette er udsøgt Rama, spækket med dristige, respektløse, originale og opfindsomme ideer. De, der aldrig har funderet meget over hjernen, bliver pirret, men det bliver så sandelig også de, der – som jeg – har brugt det meste af deres liv på at udforske hjernen."
– David Hubel, Nobelpristager

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Vilayanur S. Ramachandran
Sideantal: 222
Sprog: Dansk
Originaltitel: The emerging mind
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Martin Skov
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Haase
Udgivelsesdato: 12 Oct 2005
Oplagsdato: 12 Oct 2005
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788755912076

Udgivelsesår

2005

Sprog

Dansk

Tankens biologi - Hvad moderne hjerneforskning kan fortælle om den menneskelige bevidsthed¤Reith-forelæsningerne 2003 Haase