Styrke og svaghed - Nietzsche om mennesket

Vis stort billede Tilføj
Styrke og svaghed - Nietzsche om mennesket

198,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Filosoffen Friedrich Nietzsche er berømt og berygtet for at lægge Gud i graven med sloganet 'Gud er død', der stadig kan stå som overskrift på de fleste vigtige filosofiske strømninger i dag. Men Nietzsche er meget mere end bare Guds bedemand. Han har også et vigtigt positivt tankegods at byde på, som kan befrugte det moderne, individualistiske menneskes forståelse af sig selv og dets livssituation.
Nietzsche lægger stor vægt på, at livet skal leves i det 'dennesidige'. Efter Guds død er mennesket nødt til at skabe sine egne værdier. Nietzsche ser ikke dette som et egoistisk eller voldeligt projekt. Han er derimod optaget af, hvordan mennesker kan lære at elske livet i medgang og modgang ved at rumme både kaos og kærlighed, liv og død - uden at søge tilflugt i håbet om et bedre liv efter døden. Et budskab, der kan falde i god jord i et samfund som det danske, hvor mange lever som pligtopfyldende borgere uden en religiøs tro.
Styrke og svaghed - Nietzsche om mennesketviser os vejen ind i filosoffens fascinerende tankeunivers og sætter som noget nyt i den danske Nietzscheforskning for alvor fokus på de ofte oversete positive budskaber i Nietzsches filosofi, som ligger langt fra den nihilisme, eftertiden ofte fejlagtigt har forbundet med ham.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ole Morsing
Sideantal: 153
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 132 mm
Højde: 210 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 236 g
Udgivelsesdato: 30 Oct 2008
Oplagsdato: 30 Oct 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779343566

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk

Styrke og svaghed - Nietzsche om mennesket Aarhus Universitetsforlag