Sandhed og metode

Vis stort billede
Sandhed og metode

480,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Hans-Georg Gadamers (1900-2002) Wahrheit und Methode, der udkom første gang i 1960, er ikke blot en moderne klassiker inden for hermeneutikken og fortolkningsteorien, men har også en central placering i den aktuelle filosofiske debat.

Gadamers vigtigste inspirationskilde er Martin Heideggers analyse af den menneskelige væremåde, som han overfører på sproget, kunsterfaringen og den humanvidenskabelige erkendelse. Grundtanken er, at forståelse ikke primært er noget, som subjektet - metodisk og erkendelsesteoretisk - yder og tager i besiddelse. "Spørgsmålet er ikke hvad vi gør, ikke hvad vi skal gøre, men derimod hvad der sker med os ud over det, vi bevidst vil og gør". Forståelse er en "sandhedshændelse": at en sag eller problemstilling pludseligt ses i et nyt lys, hvilket samtidig giver os en ny forståelse af os selv. Denne proces foregår ifølge Gadamer som en "dialog", en bestandig vekslen mellem spørgsmål og svar. Gadamer er selv hele tiden i dialog med den filosofiske tradition, hvilket resulterer i nogle originale nyfortolkninger af bl.a. Platon, Aristoteles, Kant og Hegel.

Sandhed og metode er oversat fra den sidste reviderede udgave (1986) af Arne Jørgensen, der også har skrevet en introduktion til værket.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Hans-Georg Gadamer
Sideantal: 521
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Dansk Medie Design A/S
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Arne Jørgensen
Oplag: 3
Udgave: 2
Udgiver: Hansreitzels
Bredde: 173 mm
Højde: 241 mm
Dybde: 32 mm
Vægt: 1032 g
Udgivelsesdato: 15 Feb 2007
Oplagsdato: 07 Apr 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788776754914

Udgivelsesår

2007

Sprog

Dansk