Om mord

Vis stort billede
Om mord

199,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

En vinternat i 1811 myrdede John Williams en ung familie i London. To uger efter myrdede han en værtshusholder og dennes husholdning. Mordene var blodige og bestialske – men John Williams tog hemmeligheden om, hvorfor alle disse mennesker skulle dø, med sig i graven. Måske vidste han det ikke selv.
Thomas De Quincey var dybt fascineret af John Williams. Han opfattede ham som symbol på et aspekt ved vores civilisation og skrev i årenes løb fire essays, hvor han med John Williams som udgangspunkt og rød tråd diskuterede mordet og morderen som begreb.
Teksterne, der fik stor indflydelse på både 1800-tallets dekadente litteratur og eftertidens kriminallitteratur, er et festfyrværkeri af provokerende, barokke og begavede iagttagelser. Med den levende og dramatiske beretning om selve mordene som hjørnesten veksler De Quincey mellem livlig reportage, skarp psykologisk analyse og brillant satire og finder undervejs lejlighed til at diskutere både litteratur, æstetik og filosofi.
Thomas De Quincey (1785-1859) hører til den lyrisk-følsomme del af den engelske romantik, selvom han skrev samtidig med de senere så fremherskende revolutions­romantikere anført af Percy Bysshe Shelley og Lord Byron.
Sammen med En engelsk opiumbrugers bekendelser/Suspiria de profundis/Den engelske postvogn (Klim 2010) udgør denne bogs fire essays Thomas De Quinceys blivende bidrag til verdenslitteraturen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Thomas De Quincey
Sideantal: 128
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Joyce Grosswiler
Originaltitel: On Murder Considered as One of the Fine Arts
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Hans-Jørgen Birkmose
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Klim
Bredde: 157 mm
Højde: 225 mm
Dybde: 14 mm
Vægt: 296 g
Serie: Klims kulturklassiker
Udgivelsesdato: 09 Jun 2011
Oplagsdato: 09 Jun 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779558762

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk