Mødets fornuft - eller at tænke væren etisk

Vis stort billede
Mødets fornuft - eller at tænke væren etisk

298,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Tænker vi på væren eller er tanken selv del af væren? Tænker vi tanker om etik eller tænker vi etisk?
Udgangspunktet for bogen er den franske filosof Gilles Deleuze (1925-1995), der i sit forskelligartede livsværk bestandigt opsøgte forbindelser mellem de menneskelige liv - politisk, socialt, kropsligt - og de kræfter, der helt afviger fra den menneskelige skala: universet og atomet, skønhed og katastrofe, og dynamismerne, som forandrer den tid og det rum, vi er del af. Bogens første projekt er at undersøge disse møder mellem tanke, væren og etik i Deleuzes værk.
Bogens andet projekt er at konstruere et møde mellem begreber hos Deleuze og hos den tyske Frankfurter-filosof Theodor W. Adorno (1903-1969). To egensindige tænkere, der på tværs af generation, tradition og sprog har sammenpasset kritisk-affirmative begrebsnet om tænkning, væren og etik.
Malene Busk(f. 1968) er ph.d. i Idehistorie fra Aarhus Universitet og adjunkt på Kunstakademiets Arkitektskole i København. Hun har holdt foredrag og skrevet artikler i ind- og udland om bl.a. Derridas dødsbegreb, Deleuzes politisk filosofi efter Marx, Humanioras væsen, Adorno mellem afmagt og styrke og Interferenser mellem kunst, videnskab og filosofi.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Malene Busk
Sideantal: 480
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanums Forlag
Serie: Teori og æstetik, vol. 16
Udgivelsesdato: 29 Dec 2016
Oplagsdato: 29 Dec 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763503839

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Mødets fornuft - eller at tænke væren etisk Museum Tusculanums Forlag