Lykke - alt hvad du bør vide om den, og hvorfor den ikke er det vigtigste i livet

Vis stort billede
Lykke - alt hvad du bør vide om den, og hvorfor den ikke er det vigtigste i livet

49,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Lille, underholdende og forstandig bog om lykken.
Forord af Johannes Møllehave.
I vore dage bliver stræben efter lykke ofte til en erstatning for en dybere stræben efter det meningsfyldte. Det er lettere at tale om lykken, men egentlig stræber man vel efter det meningsfyldte, hævder Schmid. Det meningsfyldte skaber nemlig sammenhæng, siger han. På 80 små sider formår han at gøre en diskussion om lykken til et både nærværende og tidssvarende opgør med den naive jagt på lykke til fordel for en mere grundlæggende glæde ved hele livet.
Bogen glimrer ved en dybsindighed og navnlig ved evnen til at bringe filosofiske overvejelser på omgangshøjde med vores egen samtid. Men ikke som filosofisk coaching eller banaliseringer af filosofiske iagttagelser.
Frem for den naive opfattelse af lykke, som præger vores samtid bakket op af tv og den øvrige populærkultur, taler Schmid om at leve i en taknemmelighed over for livet og på en sådan måde, at ens livsmod ikke udelukkende bygger på en fremhævelse af livets positive sider, men også erkende, at det vigtigste i livet ikke er lykken, men det meningsfyldte.
Bogen er et opløftende bekendtskab og bevæger sig ubesværet i spændingsfeltet mellem filosofi, psykologi, sociologi og teologi.
Om forfatteren:
Wilhelm Schmid, tysk filosof, underviser i filosofi i Erfurt. Har i mange år været gæstedocent i Riga, Letland og Tiflis, Georgien samt 'filosofisk sjælesørger' ved Spital Affoltern am Albis i Schweiz. Med Lykkeintroduceres han på dansk.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Wilhelm Schmid
Sideantal: 80
Sprog: Dansk
Forord af: Johannes Møllehave
Originaltitel: Glück
Originalsprog: Tysk
Produktvariant: Paperback
Oversætter: Hans Christian Fink
Oplag: 1
Udgave: 2
Udgiver: Information
Bredde: 110 mm
Højde: 179 mm
Dybde: 6 mm
Vægt: 50 g
Udgivelsesdato: 26 Apr 2011
Oplagsdato: 26 Apr 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788775143252

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk

Lykke - alt hvad du bør vide om den, og hvorfor den ikke er det vigtigste i livet Information