Kierkegaard når han er bedst - og værst

Vis stort billede
Kierkegaard når han er bedst - og værst

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Den 5. maj 2013 fylder Danmarks store tænker Søren Kierkegaard 200 år. Og det skal fejres! Derfor er 28 forfattere, litterater, teologer og politikere blevet inviteret til at skrive om det bedste og det værste hos Kierkegaard.
For nogle vil de to størrelser gå i hver sin retning. Men for andre er Kierkegaard på nippet til at være værst, når han er bedst og altså ligesombliver for ferm til håndelaget, for professionel i skildringen af sin ulykke, for subtil i sin argumentation eller bare slet ikke kan modstå fristelsen til at gentage sine egne genialiteter. Endelig kan det vel heller ikke udelukkes, at Kierkegaard er bedst, når han er værst, eksempelvis når han giver borgerskabet eller præsteskabet eller andet skab det glatte lag, så det pisker giftigt velgørende hen over siderne.
Bogens 28 bidrag er båret af skribenternes personlige engagement og (livs)lange forhold til Kierkegaard og skal bringe filosoffen ud til menigmand, der som bekendt var Kierkegaards ideale læser.
BIDRAGYDERNE tæller blandt andre: Benny Andersen, Suzanne Brøgger, Sørine Gotfredsen, Per Stig Møller, Kjeld Holm, Lisbeth Smedegaard Andersen, Bertel Haarder, Niels Birger Wamberg og Johannes Møllehave
JOAKIM GARFF, Kierkegaard-forsker og forfatter til bl.a. den store Kierkegaard-biografi "SAK" (2000), står som redaktør i spidsen for bogen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Joakim Garff (red.)
Sideantal: 250
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Kristeligt Dagblads Forlag
Bredde: 145 mm
Højde: 222 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 385 g
Udgivelsesdato: 18 Apr 2013
Oplagsdato: 25 Aug 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774671237

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Kierkegaard når han er bedst - og værst Kristeligt Dagblads Forlag