Hvad er mennesket? - Antropologi i pragmatisk perspektiv

Vis stort billede
Hvad er mennesket? - Antropologi i pragmatisk perspektiv

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

For første gang på dansk
Hvad er mennesket? er et helt særligt filosofisk værk, hvor Kant tager fat på det store filosofiske spørgsmål og den største gåde: mennesket. Værket kan læses som en lille, tilgængelig indføring i Kants filosofi, men er først og fremmest en tankevækkende refleksion over, hvad det vil sige at være en del af menneskearten.
Det var Kants hensigt at give en grundig og fyldestgørende beskrivelse af mennesket, som den særlige art vi er. En art, der netop efter Kants opfattelse – fordi vi er tænkende og følende væsner – er i stand til at forme vores egen tilværelse og reflektere over den. Det emne tog Kant fat på i en foredragsrække i perioden 1772 til 1796 på Universitetet i Königsberg, og resultatet er denne bog.
Hvad er mennesket er på den ene side præget af sin tid (Oplysningen), men foregriber på den anden side også diskussioner inden for mere moderne fagområder som psykologi og sociologi. Det er med andre ord et mere empirisk orienteret værk, der i høj grad tager fat på de filosofiske spørgsmål nedefra og op.
Anthropologie in Pragmatischer Hinsichtoversættes fra originaludgaven af Claus Bratt Østergaard, der har en lang række af filosofiske oversættelser bag sig – blandt mange andre Kants Kritik af den rene fornuftog Kritik af dømmekraften.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Immanuel Kant
Sideantal: 288
Sprog: Dansk
Originaltitel: Anthropologie in Pragmatischer Hinsicht
Originalsprog: Tysk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Claus Bratt Østergaard
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Informations Forlag
Bredde: 148 mm
Højde: 222 mm
Dybde: 24 mm
Vægt: 434 g
Udgivelsesdato: 19 Oct 2015
Oplagsdato: 14 Dec 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788775144808

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Hvad er mennesket? - Antropologi i pragmatisk perspektiv Informations Forlag