Fyrsten

Vis stort billede Tilføj
Fyrsten

248,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-4 hverdage

Sidste varer på lager.

Forlaget HELIKON hædret

For sine udgivelser af Giambattista Vico Den nye Videnskab , Niccolò Machiavelli Fyrsten og Niccolò Machiavelli Drøftelser af Livius er Forlaget HELIKON blevet tildelt:
Det Italienske Udenrigsministeriums oversætterpris 2005 på Euro 10.000,00.

Fyrsten - den politiske klassiker nr. 1!
Den, der læser Fyrsten af Machiavelli , vil her finde en brutal, logisk verden, baseret på studiet af mennesket og af livet. Mennesket er her, som natur, i sin handlen underordnet uforanderlige love, ikke opstillede efter moralske kriterier, men efter logiske. Det, som man må spørge mennesket om, er ikke, om det, det gør, er godt og smukt, men om det er fornuftigt og logisk, om der er sammenhæng mellem midlerne og målet.

Fyrsten er på én gang et politisk manifest, en håndbog i at udøve magt - lige væsentlig for den moderne politiker som for den moderne manager - og det første eksempel på et værk, der behandler politik som en objektiv realitet.
Niccolò Machiavelli (1469-1527) kan betragtes som grundlæggeren af den politiske videnskab og leverer gennem sine dybtgående analyser indsigt i fundamentale problemstillinger som spørgsmålet om politikkens mål og forholdet mellem politik og moral.

Fyrsten har siden sin fremkomst for næsten 500 år siden været et kontroversielt skrift, som stadig vækker modstand og debat - et sikkert tegn på, at Machiavellis tænkning også i dag er levende og aktuel.

"Konsekvent!
En fantastisk bog! Her er alt, hvad du bør vide om at føre krig, regere et land, hvordan du skal behandle venner og især fjender. Alt om fasthed og konsekvens. En rigtig klassiker!”

Lars Madsen, net-anmeldelse.

”En autoritativ dansk udgave af Fyrsten foreligger nu i Fritz Wolders uforkortede oversættelse… Med denne udgivelse kan man trygt begynde vandringen ind i Niccolò Machiavellis forunderlige, begavede og af mange så misforståede tankeverden... Såfremt reolen mangler Machiavellis værk, og det bør ingen ordentlig reol, er tiden inde til at lukke hullet”.

Georg Metz i Information, 12. juni 1998.

Machiavellis analyse af den politiske magt er forbavsende aktuel. Det er chokerende læsning… I Fyrsten mærkes det historiske gys, og i Fritz Wolders uforkortede nyoversættelse – fra italiensk til dansk – fortælles der om Machiavellis liv som en smuk optakt til Fyrsten ”.

Lene Rikke Bresson i Berlingske Tidende, 16. juli 1998.

"For at forberede mig til forhandlingerne med Mogens Lykketoft har jeg genlæst Fyrsten af Machiavelli ".

Anders Fogh Rasmussen i Jyllands-Posten, 13. august 1998.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Niccolò Machiavelli
Sideantal: 176
Sprog: Dansk
Forord af: Fritz Wolder
Kommenteret af: 23169, Fritz Wolder
Originaltitel: Il principe
Originalsprog: Italiensk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Fritz Wolder
Oplag: 3
Udgave: 2
Udgiver: Helikon
Udgivelsesdato: 31 Dec 2011
Oplagsdato: 17 Jan 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788791817007

Udgivelsesår

1998

Sprog

Dansk