Filosofisk etik - Normativ etik, praktisk etik og metaetik

Vis stort billede
Filosofisk etik - Normativ etik, praktisk etik og metaetik

399,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Redigeret af Anne-Marie S. Christensen

Etiske overvejelser gennemsyrer det menneskelige liv. Vi har en opfattelse af, hvad der er vigtigt og rigtigt i livet, og vi noterer os, eller raser over, hvis vi eller andre handler mere egoistisk eller snæversynet, end vi havde forventet. Men vi kan også blive i tvivl om, hvad der er etisk rigtigt, både personligt og i forhold til familie, studier, arbejde og samfundsspørgsmål. Dermed opstår et behov for at træde et skridt tilbage og reflektere over vores etiske grundantagelser.

Den filosofiske etik bidrager til denne refleksion ved at være en nuanceret og systematisk undersøgelse af etikken. Den hjælper os til at få et større overblik over, hvilke etiske antagelser og principper vi finder rigtige - og ikke mindst hvorfor.

Dette er en tematisk opbygget grundbog i nutidig, filosofisk etik. Første del præsenterer nøglepositioner inden for den normative etik. Anden del undersøger en lang række praktisk etiske områder som bioetik, miljøetik og krigens etik, mens sidste del giver en oversigt over metaetikken, som er den filosofiske etiks teoretiske del. Hver artikel følges af forslg til yderligere læsning samt arbejdsspørgsmål.

Bogen er skrevet af landets førende forskere i etik og er uomgængelig læsning for enhver, der er interesseret i at vide, hvor den filosofiske etik befinder sig lige nu.

Flere detaljer

Mere info
Sideantal: 404
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 167 mm
Højde: 248 mm
Dybde: 30 mm
Vægt: 888 g
Udgivelsesdato: 25 Sep 2011
Oplagsdato: 06 Apr 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779345812

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Filosofisk etik - Normativ etik, praktisk etik og metaetik Aarhus Universitetsforlag